Canal Ajuntament

Figueres. Estrena de la pel.lícula 'Balada empordanesa' del realitzador gironí Arcadi Lozano

El realitzador de cinema, Arcadi Lozano Pujol, presentarà el proper dia 6 d'octubre de 2012, a les 19 hores, al teatre-cinema "La Cate" de la ciutat de Figueres la seva darrera pel.lícula documental, "Balada empordanesa".

L’obra literària de Carles Fages de Climent i l’amistat i col.laboració artística amb Salvador Dalí, son l’eix conductor d'aquest darrer treball cinematogràfic de l’Arcadi Lozano que dona vida a personatges emblemàtics de l’obra fagesiana com és el -Sabater d’Ordis-, que  ens transporta a traves de les terres esventades de l’Empordà a reviure les aventures d’aquest personatge que dirigia la tramuntana amb una canya...
El documental ens recorda la ciutat de Figueres de principis del segle XX i fa un recorregut al llarg del segle passat a traves de la vida i l’obra del poeta Carles Fages de Climent i del pintor Salvador Dalí, dos figuerencs nascuts al carrer Monturiol de la capital empordanesa.
També ens mostra la geografia empordanesa i alguns dels personatges emblemàtics i escenes, algunes de caire surrealista, en el que la simbologia i certs mites i son present, fruit de la inspiració que en algunes obres de Fages de Climent va exercir Salvador Dalí, com és el -Somni de Cap de Creus
La pel.lícula "Balada empordanesa" de l'Arcadi Lozano, és una pel.lícula que explica la societat d'una època i un país a traves del retrat humà i del paisatge empordanès més consubstancial que va captar amb subtilesa, sensibilitat i ironia Carles Fages de Climent.
L'acte d'estrena i presentació a Figueres de la pel.lícula "Balada empordanesa" està organitzat i patrocinat per l'Ajuntament de Figueres.
A la presentació i assistiran, l'equip de rodatge i els actors i col.laboradors que han participat en aquesta pel.lícula.

 Sinopsi i fitxa tècnica del film

 

 Currículum Arcadi Lozano

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version