Canal Ajuntament

Calonge i Sant Antoni. Calonge i Sant Antoni impulsa una segona edició de jornades participatives per la Innovació en l’Ocupació

Aquesta segona jornada s’adreça a les empreses de l’àmbit dels oficis i es centrarà en la recerca de solucions a la dificultat en trobar professionals especialitzats 

El dia 2 de novembre es portarà a terme la segona edició de les Jornades participatives per la innovació en l’Ocupació adreçades a les persones empresàries del sector dels oficis, on es pretén el debat participatiu per poder trobar estratègies conjuntes per fer front als reptes del sector en matèria  d’ocupació i pel que fa a la cerca de professionals.

Existeix una preocupació per part de l’Administració envers la dificultat en trobar professionals especialitzats en oficis. El fet de tenir una oferta de Formació Professional poc diversificada a la comarca del Baix Empordà i a les dificultats de mobilitat envers el transport públic,  fa que els joves no puguin accedir en els centres de formació reglada, on s’imparteixen les formacions en oficis.

Moltes empreses de l’àmbit, destaquen la manca de personal qualificat i la preocupació per el relleu generacional. Aquestes jornades volen establir un diàleg entre l’Administració i les empreses del municipi de l’àmbit dels oficis per abordar les seves preocupacions en un context excepcional així com debatre sobre possibles accions que puguin facilitar la creació i formació de personal qualificat. 

També es durà a terme una ponència de la ma d’Oriol Homs, expert internacional de polítiques locals, formació professional i ocupació per potenciar la innovació en l’ocupació i respondre al nous reptes que planteja la situació socioeconòmica i ocupacional actual en el àmbit dels oficis.

El Regidor de Promoció econòmica de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, Arturo Prades ha explicat que “Necessitem persones capacitades per a treballar en oficis històrics que corren el risc de desaparèixer i les empreses  tenen un paper clau en aquesta recuperació”.

1666874269jornadaocupacio.jpg
1666874269instagram_oficis.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version