Canal Ajuntament

Montoliu de Lleida. La sisena edició de la Marxa de Tardor del Baix Set escalfa motors

Se celebrarà el dia 6 de novembre, amb sortida i arribada a Montoliu de Lleida, amb quatre recorreguts

El diputat Jordi Verdú; el tinent d’alcalde de Montoliu de Lleida, Josep Ramon Mòdol; el tinent d’alcalde de Sudanell, Ramon Biosca, i el director d’ASPROS, Enric Herrera, han presentat aquest divendres la 6a Marxa de Tardor del Baix Set, que se celebrarà el dia 6 de novembre al municipi de Montoliu de Lleida amb quatre recorreguts i en la qual s’esperen uns 600 participants i la col·laboració d’una cinquantena de voluntaris.

“És una activitat no competitiva, organitzada cada any per l’Ajuntament de Montoliu de Lleida o el de Sudanell, i que es troba totalment consolidada”, ha explicat Josep Ramon Mòdol, que ha recordat que en les cinc edicions que s’han celebrat s’hi han inscrit més de 2.500 participants. En aquesta línia, s’ha manifestat Ramon Biosca, que ha valorat l’esforç que suposa per als dos municipis l’organització d’aquest esdveniment. 

Segons Mòdol, “els objectius de la Marxa –que està inclosa en el projecte Marxa.cat– són incentivar uns hàbits de vida saludables; donar a conèixer i posar en valor els espais de Ponent, i promoure el valor dels productes agroalimentaris propis i propers”.

Jordi Verdú ha explicat que “amb marxes com aquesta es dona a conèixer tot el que tenim en valor a la comarca del Segrià, amb aquests magnífics espais naturals, i també aquest vessant solidària que es té amb ASPROS i el Banc dels Aliments”. 

Enric Herrera ha posat en valor el suport que l’organització dóna a ASPROS “i més aquest any que coincideix amb la celebració del nostre 60è aniversari”.

La marxa consta de quatre recorreguts:

§  La ruta Puput (ruta blava), de 5,8 km. És un passeig agradable pels antics secans de Montoliu de Lleida, per comes i altiplans transformades recentment pels nous regadius, passant per la vall del Set, el Pla de Tabac i el Bosc dels Desitjos. Ruta pensada per aquells que volen fer una estona de caminada i descobrir indrets nous. No presenta grans dificultats, i el seu recorregut és apte per a tot tipus de públic.

§  La ruta Esplugabous (ruta verda), de 15,2 km. Enguany té un nou recorregut. Porta els participants per paisatges d’antigues hortes i boscos de ribera, sempre a la vora de rius i canals, però centrant el seu recorregut en la Vall del Set, antics camins ramaders i on es podrà descobrir patrimoni singular com el Pont de les Cinc Boqueres.

§  La ruta Cigonya (ruta groga), de 20,4 km. Mostra la varietat de paisatges que van des d’hortes antigues i boscos de ribera de les terrasses baixes, amb el pas per la zona de l’Aiguabarreig Set-Segre, fins a les serres i altiplans de secà, de transformació més recent. D’exigència mitjana, és la ruta perfecta per als marxadors habituals i permet copsar les diferents tonalitats de la tardor en un mosaic de paisatges diversos.

§  La ruta Milà Negre (ruta vermella), de 27,3 km. És la més llarga i exigent, i travessa zones d’horta i de secà, de bosc i d’estepa, incorporant a més la pujada a tossals emblemàtics de la zona, com el Tossal del Senyor de Sunyer, mirador espectacular sobre la vall del Set, i el Tossal Blanc de Tabac, amb vistes excel·lents de la plana de Lleida amb els Pirineus de fons. 

Els quatre recorreguts transcorren per pistes de terra i asfaltades, amb trams de sender i fora pista. Les rutes estaran senyalitzades amb indicadors, però també amb guix i cinta. Els indicadors variaran de color segons la ruta (blau, verd, groc i vermell), que coincidiran amb el color de les polseres que es repartiran com a acreditació. 

L’organització manté el seu vessant solidari i, per això, tots aquells que ho desitgin, podran fer una aportació voluntària i ajudar a recollir fons per a ASPROS i el Banc dels Aliments.

1666577160baix_set_01.jpg

1666577161baix_set_02.jpg
1666577161baix_set_03.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version