Canal Ajuntament

Sant Julià de Lòria. El Cercle de les Arts torna a escollir la parròquia per lliurar els premis de la XXIX edició del Cartell Arts Andorra

El Cercle de les Arts i de les Lletres ha celebrat aquest dijous al vespre la cerimònia d'entrega dels premis de la XXIX edició del Cartell Arts Andorra, de les quals ni més ni menys que vint-i-cinc s’han celebrat a Sant Julià de Lòria. A aquest fet s’ha referit el cònsol major, Josep Majoral per dir que “la nostra és una parròquia oberta a la cultura i sempre estem encantats de rebre esdeveniments de tota mena”.

En aquesta edició, l'artista Josep Plaja ha rebut el premi Crèdit Andorrà de Pintura amb l'obra 'Capvespre amb calma', un oli sobre tela, mentre que el premi d'escultura ha quedat desert. La pintura, dotada amb un premi de 2.500 euros per l'entitat bancària, és una marina que, amb l'entonació dels colors, "evoca a un lirisme amb el tractament de pinzellades valentes", explica Plaja. L'autor la defineix com una pintura neoimpressionista, tot i que precisa que "no m'encasello dins de cap tendència en particular".

Josep Plaja, resident a Begur (Girona), va estudiar Belles Arts a Barcelona i, a partir d'aquí, ha seguit una trajectòria autodidacta. Considera que "una pintura ha d'emocionar; si ho aconsegueixo, ja em dono per satisfet", manifesta, i ha agraït al jurat aquest reconeixement. No és la primera vegada que Plaja rep aquest premi. El 2018 també va estar guardonat en aquesta categoria, i l'any passat el jurat li va concedir una menció honorífica.

En l'acte d'entrega dels guardons també s'han donat els premis de disseny gràfic dotats pel ministeri de Cultura i Esports, els quals han estat classificats en sis categories. Totes les modalitats han estat dotades amb 350 euros, a excepció de la del llibre, que ha estat dotada amb 500 euros i que s'ha endut Pere Moles. Pel que fa a la resta, en la modalitat de cartells i publicitat ha guanyat Josep Maria Baró; en la de revistes el guardonat ha tornat a ser Pere Moles, i en la de fullets i pàgina web no hi ha hagut cap guanyador.

Per altra banda, en els premis de fotografia Joan Burgés Martisella, Jose Soto amb la col·lecció 'Platja', Antonio Atanasio amb 'Infància' i Mario Gustavo Fiorucci amb 'Ocells', han estat els guanyadors amb 100, 200 i 300 euros respectivament. Finalment, el primer premi de dibuix que ha dotat illa Carlemany mitjançant una targeta regal de 1.000 euros ha anat a parar també a mans de Plaja "per la seguretat del traç, els matisos cromàtics del negre i el gran sentit de la perspectiva" representats en la seva obra. En aquest sentit, el jurat ha decidit no atorgar a cap participant el segon premi. L'exposició de les obres seleccionades es podrà veure fins al 31 d'octubre al vestíbul del Centre cultural.

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version