Canal Ajuntament

Salt. Salt ja es prepara per la quinzena edició de la Fira Internacional del Cistell

● La mostra està plenament consolidada en el calendari.

● Hi ha confirmada la presència de més de cinquanta cistellers de procedències tant diverses com Dinamarca, Marroc o Anglaterra.

 Aquest any es donaran 2 premis, un per a cistelleria tradicional i l’altre per a creativa.

● 10 establiments de la vila faran un menú especial relacionat amb la cistelleria i amb productes de Salt.

 


Salt celebra aquest cap de setmana la quinzena edició de la Fira Internacional del Cistell. El barri vell de la vila es tornarà a convertir en l’epicentre de la cistelleria d’arreu del món. Més de 50 mestres artesans de Catalunya, de l’estat espanyol, França, Dinamarca, Alemanya, Itàlia, Marroc o Anglaterra, entre d’altres hi seran presents per mostrar els seus treballs.

Amb la intenció de fer cada vegada més Internacional aquesta Fira, fa anys es va proposar convidar un país diferent a mostrar la tradició cistellera pròpia. Així, aquest any, es podran veure els elements més característics de la cistelleria de Colòmbia a través de l’exposició “Teixidors de somnis i de pensaments ancestrals”.

Aquest any, i per tercera vegada també es donarà el premis CICRA (Certamen Internacional de Cistelleria Roser Albó) que incorporen una novetat, ja que s’estableixen dos premis, un per a cistelleria tradicional i un altre per a cistelleria creativa, de disseny i fusió.

Un any més, també es construirà una peça gegant, es faran tallers de cistelleria, una visita guiada a les Deveses de Salt (passant pels camps de vimeteres), així com una petita fira de degustació, una cercavila de gegants, una lectura de contes o una trobada de corals i altres actuacions musicals. 

A més, 7 restaurants de la vila, faran durant els dies de la Fira, un menú especial en els seus establiments amb productes saltencs o vinculats en el món de la cistelleria. Així mateix tres establiments més faran menús per emportar amb la mateixa temàtica. 

La consolidació d’aquesta Fira ha estat fruit de quinze anys d’una intensa feina entre l’Associació Catalana de Cistellers i Cistelleres i l’Ajuntament de Salt, però també de totes aquelles entitats saltenques que, de manera desinteressada, treballen per tal que aquest esdeveniment doni al visitant l’oportunitat de gaudir d’una bona experiència

La Fira Internacional del Cistell de Salt va néixer l'any 1997, gràcies a la iniciativa del Museu de l'Aigua de la vila i l'Associació Catalana de Cistellers i Cistelleres de Catalunya que volien donar a conèixer un dels oficis més antics de Catalunya, els diferents tipus i usos dels cistells i les principals tècniques de fabricació.

El que va començar com una iniciativa d'àmbit local s'ha internacionalitzat amb el temps fins convertir-se en referència obligada d'aquest ofici. Així, Salt s’ha convertit en un referent pel que fa a recuperació, coneixement i difusió de l'artesania del cistell.

La quinzena edició de la Fira Internacional del Cistell de Salt, s’inaugurarà el dissabte 6 d’octubre a les 11 del matí.


 Programa de la firaCanal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version