Canal Ajuntament

Sant Julià de Lòria. Crèdit Andorrà cedeix al Comú l'obra "Paisatge amb parella de La Marratxa" que llueix a la Sala Sergi Mas des de la inauguració

La Sala Sergi Mas ha acollit aquesta setmana l’acte de signatura del conveni de cessió al Comú per part de Crèdit Andorrà de l’obra “Paisatge amb parella de La Marratxa” de l’artista Sergi Mas. L’obra mural va formar part de la exposició “Sergi Mas i el seu entorn”, amb la qual es va inaugurar el 2021 l’espai expositiu que porta el nom de l’artista.

El seu trasllat, del qual l’entitat bancària es va fer càrrec,  des de l’oficina del banc de la Plaça Major fins a Casa Comuna va ser molt dificultós degut al pes i les mides. Un cop situada a la Sala Sergi Mas tant l’entitat com el Comú van acordar que era una bona idea deixar-la en aquest espai on podria visitar-se. Així doncs, l’entitat bancària i el Comú de Sant Julià de Lòria han signat un conveni de comodat per sis anys renovables, per deixar l’obra “Paisatge amb parella de La Marratxa”  a la Sala Sergi Mas a l’escala d’accés entre el primer i el segon pis.

Després de l’acte de rúbrica en què han participat el cònsol major, Josep Majoral i Xavier Cornella Castel, conseller executiu i director general de Crèdit Andorrà, el cònsol ha manifestat que “és una peça important del Sergi Mas i penso que aquesta sala que porta el seu nom és el lloc ideal perquè hi estigui”.

Per la seva banda, Xavier Cornella ha remarcat que “estem satisfets que aquesta obra que la nostra entitat va encarregar a Sergi Mas, romangui ara en aquest lloc tan especial que permet al públic en general poder visitar-la i descobrir la simbologia andorrana que conté”.

L’obra, que forma part de la col·lecció d’art de Crèdit Andorrà, data de l’any 1979 i està feta en mural de ceràmica i baix relleu en fusta. Medeix 250x172cm i recull la temàtica de La Marratxa i composició de diversos elements d’arquitectura popular i romànica de la parròquia laurediana.

1663661833img_6295.jpg
1663661834img_6305.jpg
1663661834img_6308.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version