Canal Ajuntament

Altafulla. Altafulla obre la nova Violeta com a centre cultural de referència al Baix Gaià

Juan Cruz, director artístic, presenta els actes d'inauguració i de l'última part de l'any

El 30 de juliol torna a obrir la Violeta. Aquesta vegada amb il·lusions renovades i amb la pretensió de convertir-se en el centre cultural de referència al Baix Gaià. Són al voltant de 25.000 persones que formen part d'aquest territori que actualment estan orfes d'una oferta cultural “periòdica” i que amb el nou auditori de 306 cadires i ben equipat, tindran l'oportunitat d'accedir a espectacles de qualitat i de renom del panorama artístic i musical actual.

Qui ha estat escollit per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Altafulla per estar al capdavant de tot aquest ambiciós projecte com a director artístic és Juan Cruz. Nascut a Barcelona el 1966 i resident a Altafulla des de fa 10 anys, és guionista i director de cinema. Amb José Corbacho ha escrit i dirigit pel·lícules reconegudes i premiades com «Tapas» (2005), Goya a la Millor Direcció Novell; «Cobardes» (2007) i «Incidencias» (2015) o la ficció televisiva «Pelotas» (2009-10), entre moltes altres. 

Ha escrit i dirigit un bon grapat de programes de televisió, treballant per a productores com El Terrat. Des d’Hospiwood, la seva productora, fundada al 2006, es dedica també a l’anàlisi i l’assessorament de continguts. És membre de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya i compta amb la distinció de ser Fill Predilecte de L’Hospitalet del Llobregat.

A la roda de premsa d'aquest dimecres, Cruz ha presentat el programa que conformaran la jornada d’inauguració de la Violeta el proper dissabte dia 30, i ha insistit en què la gent, sigui d'on sigui, s'apropi des de ja a la Violeta i se la faci seva gaudint d’una oferta de màxima qualitat. La programació es conformarà en base a propostes contrastades per la seva bona acollida, com aquelles que ja hi són al territori i fent servir la Violeta com a trampolí del talent local amb el denominador comú de la qualitat. S’apostarà per la música, pel teatre, per la dansa, pel cinema, per festivals temàtics, conferències, xerrades i trobades. Tot allò que provoqui l’acostament, però també la participació, de la ciutadania en tots els àmbits de la cultura.

D’altra banda, ha afegit Cruz, “mirarem d'oferir aquest espai a promotors musicals o teatrals perquè l’incloguin en els seus circuits”. La programació està gairebé tancada i es farà pública la primera setmana de setembre; de moment però, sí s’ha avançat dos dels espectacles que donaran el tret de sortida a la programació a partir de l'octubre: es tracta, per un costat, del concert del duet format per la Maria Arnal i el Marcel Bagés que “ho està petant arreu de l'Estat”, ha dit Cruz, i com a primera proposta teatral “tindrem l’oportunitat de veure la gran comèdia “Ovelles”, una obra que està arrasant a Barcelona ara mateix”, producció de la Sala Flyhard, amb Biel Duran, Gemma Martínez i Albert Triola com a protagonistes. 

“Volem que la cultura esdevingui un regal per tothom, per al territori, per a la gent, però també en el sentit més estricte: que la Violeta pugui ser motiu de regal per al pare, la mare, l'àvia, la tieta”, ha destacat Cruz.

En aquest sentit, perquè això pugui ser fàcil, es posarà a disposició ben aviat un servei de ticketing per la compra on-line. Ha insistit en què el principal objectiu de la Violeta és que la gent d'Altafulla i del Baix Gaià, de Torredembarra, La Riera, El Catllar, La Pobla de Montornès, Creixell, Roda de Berà, La Nou i Vespella de Gaià, se la facin seva i aquesta aglutini la vida i el moviment cultural del territori.

Per la seva banda, l'alcaldessa d’Altafulla, Montse Castellarnau, ha destacat el “canvi espectacular d'aquesta renovada Violeta” tant físicament com de tot el que s'hi pretén fer. L'objectiu és donar-li molta vida i portar tant espectacles de primera categoria com sigui possible, perquè l'espai i la ciutadania ho mereix, així com donar oportunitats a propostes de casa i del territori”. 

Per això també s’ha volgut contractar i posar al capdavant d'aquest ambiciós projecte a una persona experta i amb una llarga trajectòria com és Juan Cruz, que agafa les funcions de Director Artístic per elaborar tota la programació. El regidor de Cultura, Hèctor López Bofill, ha destacat l'esforç que ha fet l'equip de govern per a què la Violeta sigui “punt de referència del país i posar aquesta proposta cultural de qualitat a l'abast de la gent del territori Baix Gaià i Tarragonès”; i ha posat l'accent en què es tracta d'una aposta seriosa per a la cultura de qualitat: “La gent no s'haurà de moure per poder veure primeres espases de música, teatre...”.

Els actes del dia 30 seran tots gratuïts:

A les 12h acte d'inauguració.

A les 12:30 concert amb Five Chickpeas – Gipsy jazz d'autor i de proximitat.

A les 18h Mind Trick – Rock per la canalla.
A les 21h Ly Raine – Urban Rap.
Pels actes de les 18h i 21h cal recollir les entrades prèviament.


L'endemà, el 31, hi haurà el concert de l'Altafujazz amb Michel Kanan Trio.

 

1659344029lavioleta_obrim_post_1080x1080.jpg
1659344029presentacionovavioleta.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version