Canal Ajuntament

Blanes. Blanes serà la capital europea del Twirling del 4 al 10 de juliol amb l’EuroTwirl 2022 que s’allotjarà a la Ciutat Esportiva

És la primera vegada que la Comissió Twirling de la Federació Espanyola de Ball Esportiu (FEBD) organitza l’esdeveniment, que tindrà lloc del 4 al 10 de juliol amb 900 atletes de 17 països

Al llarg de les darreres setmanes la Ciutat Esportiva Blanes ha estat protagonista de grans esdeveniments que han atret fins al municipi on comença la Costa Brava l’elit de diferents disciplines esportives amb competicions, però també de caire social relacionat amb esports de massiu seguiment, com va ser fa uns dies l’Assemblea de la Federació Catalana de Futbol (FCF). Ara la intensitat i repercussió torna a pujar de nivell, i en aquesta nova ocasió el llistó està situat a nivell europeu.

Es tracta de la Copa d’Europa de Twirling que tindrà lloc del 4 al 10 de juliol a la Ciutat Esportiva Blanes. És la primera vegada que la Comissió Twirling de la Federació Espanyola de Ball Esportiu (FEBD) organitza l’esdeveniment europeu, presentat sota l’abreviatura ‘EuroTwirl Blanes 2022’. Inicialment estava previst que tingués lloc l’any 2020, però la pandèmia va obligar a posposar-ho dos anys consecutius perquè, finalment, es pugui fer enguany.

900 atletes de 17 països europeus participen al campionat

La competició internacional està organitzada per la Comissió Europea de la World Baton Twirling Federation (WBTF), i aplegarà més de 900 atletes procedents de 17 països diferents. Pel que fa a la delegació de l’equip de l’estat espanyol de la Comissió Twirling, en aquesta ocasió compta amb 160 participants, sumant atletes i tècnics.

La delegació espanyola està formada per atletes que procedeixen del Club Twirling Blanes, Alcanar, Alfacs, Big Dream Amposta, Carbajosa, Deltebre, l’Hospitalet de Llobregat, l’Ametlla de Mar, La Cava, La Vie d’Ulldecona, Les Franqueses, Maçanet de la Selva, Magraners, Mataró, Monteagudo, New Beat, Platja d’Aro, Valls i Vidreres. L’esdeveniment esportiu es calcula que portarà a Blanes, sumant atletes, tècnics i acompanyants, més de 1.200 persones.

Pel que fa als equips de la resta de delegacions europees que competiran a la Ciutat Esportiva Blanes, procedeixen de 16 països més. Són Bèlgica, Croàcia, Txèquia, Anglaterra, França, Alemanya, Hongria, Irlanda, Itàlia, Països Baixos, Noruega, Escòcia, Eslovènia, Suïssa Suècia i Gales.

Alguns d’aquests visitants –així com la resta d’atletes que formen part de la delegació espanyola al campionat- ja s’han traslladat a Blanes els dies previs al campionat, ja que han volgut aprofitar els atractius naturals amb què compta la ciutat on comença la Costa Brava. L’EuroTwirl Blanes 2022 és el primer esdeveniment internacional que se celebra en aquesta disciplina esportiva després de la pandèmia, que va obligar a paralitzar-ho tot.

Blanes, ciutat amb una llarga tradició de campiones de twirling

L’EuroTwirl Blanes 2022 serà encara més especial per algunes atletes, les que pertanyen al Club Twirling Blanes. No tan sols perquè en aquesta ocasió la competició s’allotja al seu municipi. L’entitat blanenca ha col·laborat intensament donant suport a la organització de l’esdeveniment, donada la seva llarga trajectòria i experiència.

En aquest sentit, el Club Twirling Blanes és un dels més antics de la federació, i enguany l’equip sènior representarà l’estat espanyol al Campionat Mundial que se celebrarà a la localitat italiana de Torí el proper mes d’agost. Val a dir des de la Federació Espanyola de Ball Esportiu s’ha elogia la implicació de Quique Ortega, Jessica Díez i Nerea Ortega, així com de la resta del Club Twirling Blanes, que han col·laborat en diferents aspectes de l’organització.

1657039616ciutat_esportiva_blanes_3.jpg
1657039616cartell_eurotwirl_blanes_2022.jpg
1657039616foto_atletes_selecci?_espanya.jpg
1657039616campionat_europeu_twirling_2019_-_atletes_blanencs_-_1.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version