Canal Ajuntament

Llagostera. Llagostera i Cassà de la Selva estrenen el un nou cicle conjunt de música JAZZ C-65

Tindrà lloc els dies 8 i 22 de juliol amb les actuacions d'Àlex Cassanyes i Seven Sides, i al finalitzar les actuacions es faran jam-sessions obertes a la participació dels músics locals i espontanis que hi vulguin participar. A Llagostera, a la jam-session també hi participarà el col·lectiu de músics llagosterencs Lacus Music.

És la primera vegada que Llagostera i Cassà de la Selva s'uneixen per crear un projecte conjunt amb l'objectiu de promoure els espais de música local en directe. Es tracta d'una nova proposta que neix de la col·laboració entre les àrees de cultura d'ambdós ajuntaments amb la voluntat d'instaurar-se com a un esdeveniment de referència cultural dins del món del gènere musical del Jazz.

El nom del cicle JAZZ C-65 identifica aquesta voluntat de buscar metafòricament la via d'unió i comunicació entre els dos municipis, fa referència a la carretera C-65 que uneix Llagostera i Cassà de la Selva, on precisament els regidors de cultura dels dos municipis, s'han volgut fotografiar per a promocionar-ne la primera edició.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Llagostera, Enric Ramionet, ha explicat que el cicle neix amb una programació modesta pel que fa al nombre de concerts, però de qualitat amb la intenció d'ampliar-la i fer-la créixer i posar en valor la capacitat d'unir esforços en la promoció conjunta del Jazz.

El regidor de Cultura de Cassà de la Selva, destaca la importància que pobles de mida mitjana i allunyats dels grans escenaris del país siguin capaços d'oferir programacions de qualitat partint de la creació de sinergies entre ells amb la voluntat de convertir-se en referents.

El cicle comptarà amb dos concerts a càrrec d'Àlex Cassanyes, a Llagostera el dia 8 de juliol i de Seven Sides previst pel dia 22 de juliol a Cassà de la Selva. Tots dos concerts finalitzaran amb un jam-session oberta amb la participació de músics locals.

A Llagostera Àlex Cassanyes presentarà el seu disc "Composició II" de la discogràfica Underpool Records, amb la participació d'Alba Careta a la trompeta, Joan Codina al trombó, Marcel·lí Bayer al saxo alt i clarinet, Sergi Felipe al saxo tenor i flauta, Jordi Santanach al saxo tenor i clarinet baix, Leo Tejedor a la guitarra, Néstor Giménez al piano, Giuseppe Campisi al contrabaix i Òscar Domènech a la bateria.

A Cassà de la Selva Seven Sides presenta una proposta jazzística particular, una formació a set bandes amb les tres veus de Paula Barranco, Elisenda Julià i Diana Palou acompanyades de Víctor Carrascosa a la trompeta, Diego Hervalejo al piano, Juan Pastor al contrabaix, David Gómez a la bateria amb els arranjaments i les composicions d'Alfons Carrascosa

Sobre Àlex Cassanyes

Àlex Cassanyes Sabater és un compositor i arranjador de música per Big Band amb una marcada personalitat que pren forma en la instrumentació i visió contemporània que li confereixen un so característic. Interessat per diferents estils de música, les seves composicions es fonamenten en el jazz, la música moderna, clàssica i contemporània, les bandes sonores, la música electrònica i la música tradicional catalana.

Guardonat internacionalment amb el 1r premi al "Annual Young European Bigband Composer Competition" a Copenhagen (2013), el 1r premi al "XXVII Concorso Internazionale de Composizione per Orchestra Jazz" (2014), el 1r premi al concurs d'arranjaments del XXXVè Festival Internacional de Jazz de Granada i el 1r premi del "Esko Linnavali Big Band Composition Competition" a Helsinki (2014). L'any 2019 va ser finalista al "31º Concorso Internazionale di Arrangiamento per Orchestra Jazz" al Barga Jazz Festival (IT).

Sobre Seven Sides

Seven Sides, és una formació de tres veus femenines i un quartet de jazz fundat per Alfons Carrascosa, exsaxofonista de la Big Band de Terrassa i arranjador i compositor vinculat als projectes de Joan Chamorro, "Sant Andreu Jazz band" i l'Orquestra Sinfònica del Vallès.

Seven Sides reuneix a experimentats solistes amb noves figures emergents per oferir una sessió on gaudir de l'experimentació i la frescor del talent en conjunt que a més compta amb els arranjaments d'Alfons Carrascosa.

Les actuacions tindran lloc a la Piscina La Canyera de Llagostera i a la piscina Municipal de Cassà de la Selva a les 21 h amb servei de bar i sopar. Es pot reservar taula a culturallagostera.cat i www.cassacultura.cat.

Foto: Brauli Gener 

1656593759unknown-2.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version