Canal Ajuntament

Banyoles. L'entrenador del Bàsquet Girona Jordi Sargatal farà un clínic formatiu de bàsquet a Banyoles

La construcció del contraatac serà el tema central del clínic que es farà el proper 7 de juliol. Les inscripcions ja estan obertes i són gratuïtes

La Càtedra d’Esport i Educació Física – Centre d’Estudis Olímpics de la Universitat de Girona organitza un clínic de bàsquet, coincidint amb la designació de Banyoles com a Ciutat del Bàsquet Català del 2022. El clínic, que es farà el proper 7 de juliol, anirà a càrrec de l’actual entrenador del primer equip del Club Bàsquet Girona, Jordi Sargatal. Les inscripcions ja estan obertes i són gratuïtes. 

Els clínics són activitats formatives habituals en el món de l’entrenament esportiu que combinen la teoria i la pràctica sobre una qüestió específica per part d’una persona experta. En aquest cas, Jordi Sargatal se centrarà en la construcció del contraatac i exposarà diferents aspectes tècnico-tàctics que, posteriorment, aplicarà a la pista amb jugadors joves del Club Bàsquet Banyoles. A la part teòrica, Sargatal parlarà de la metodologia i les fases que s’haurien de seguir per a la construcció del joc obert de contraatac. A la part pràctica, traslladarà a la pista els continguts treballats. 

El clínic es farà al pavelló de La Farga de Banyoles perquè compta amb unes instal·lacions idònies per a realitzar aquest tipus de jornades on s’entrellacen la teoria i les seves aplicacions pràctiques. L’activitat es durà a terme de les 7 de la tarda a les 9 del vespre. 

Aquest clínic està adreçat a entrenadors/es, jugadors/es d’aquest esport, així com a qualsevol persona que hi pugui estar interessada. L’activitat està reconeguda per la Federació Catalana de Basquetbol i els entrenadors que estiguin realitzant cursos de formació continuada i que participin en aquesta activitat, podran convalidar dues hores de les seves pràctiques. 

Les persones interessades poden inscriure’s, de manera gratuïta, al següent enllaç i se’ls enviarà més informació: https://forms.gle/jvHJbvjZpwyPJBU36 

Jordi Sargatal va agafar les regnes del primer equip del Bàsquet Girona al novembre de 2021. Aquest relleu i els diversos retocs que va fer al vestidor, juntament amb la incorporació de Marc Gasol, han aconseguit classificar l’equip per als play-offs d’ascens a l’ACB, després d’obtenir la quarta posició a la lliga. Actualment, després de superar el Leyma Corunya a la primera fase, l’equip es prepara per a la Final 4 que es disputarà els propers 18 i 19 de juny a Girona. 

Clínics passats

Jordi Sargatal s’afegirà a la llista de ponents de reconegut prestigi que han participat a anteriors clínics organitzats per la Càtedra d’Esport i Educació Física de la Universitat de Girona. Entrenadors i jugadors amb una llarga experiència en el bàsquet com Svetislav Pešić (2010), o l’handbol com Xavi Pascual (2011), David Barrufet (2011) o Jordi Ribera (2011-12) han trepitjat el territori i han compartit la seva experiència amb els entrenadors de la zona.   

1655278334cartell_clinic-jordi-sargatal.jpg
165527833422ajbny_cl?nic_b?squet.jpg
Fitxer adjunt: 1655278334ndp_presentacio_def_cl?nic_b?squet_2022.pdf


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version