Canal Ajuntament

La Ràpita. L’Ajuntament de la Ràpita instal·la caixes niu a diferents punts del municipi

L’Ajuntament de la Ràpita instal·la caixes niu per a ocells comuns i caixes refugi per a ratpenats a diferents punts del municipi per fomentar la biodiversitat. En total es col·loquen un total de 30 caixes, repartides per les zones verdes municipals, els recintes dels centres escolars i el Camp d’Aprenentatge del Delta de l’Ebre. Aquesta iniciativa compleix amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 15.

El regidor de Medi Ambient, Oriol Clos, assegura que “és una iniciativa que neix en la línia de treball que des del govern local estem duent a terme en el marc de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, amb què pretenem fomentar la biodiversitat i ajudar a l’equilibri dels ecosistemes”. Clos afegeix que “hem instal·lat les caixes a diversos punts del municipi que compleixen amb els requisits tècnics perquè puguin ser habitades. A més, algunes d’elles podran ser utilitzades pels centres escolars per fer pedagogia als xiquets i xiquetes del poble”.

Tal com afirma el Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals, es coneixen quaranta espècies d’aus i dotze de mamífers que poden utilitzar caixes niu o caixes refugi, entre els quals hi ha la majoria d’espècies de ratpenats que, per una banda, permeten controlar les plagues d’insectes i, per l’altra, són una espècie amenaçada. Les caixes faciliten el refugi i la cria de moltes espècies que utilitzen els forats dels troncs vells i grossos de les carrasques, oliveres o garrofers, cada cop menys freqüents, per a refugiar-se o criar. 

La presència d’aquestes caixes niu i refugi, sobretot als recintes dels centres escolars, serveix perquè els infants coneguin que són, quina funció fan i quins beneficis suposa tenir-les distribuïdes pel poble. De la mateixa manera, els permet saber la quantitat de models que hi ha, on s’han de col·locar i quina és la millor manera per fer-ho. A més, les caixes també serveixen per a reduir les poblacions de mosquits

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version