Canal Ajuntament

Banyoles. Joves de Banyoles es formen amb cursos i tallers a empreses

Han visitat diverses indústries de la comarca i han fet un curs de soldadura per millorar la seva formació laboral

Una desena de joves de Banyoles han visitat diverses empreses de la comarca del sector industrial per millorar la seva ocupabilitat. L’acció forma part del dispositiu d’inserció laboral que s’inscriu en el projecte Treball als barris que es porta a terme al barri de la Farga. 

Durant el mes de març, els participants al Dispositiu d’Inserció Sociolaboral de l’ajuntament han visitat diverses empreses de la comarca del sector industrial, especialitzades en la fabricació de maquinària. En el marc del projecte, han realitzat un curs d’iniciació a la soldadura de 70 hores impartit per la Fundació Escola-Empresa Bernat de Vallespirans i han completat la formació d’una manera més vivencial en un context laboral real veient com es porten a terme les tasques de soldadura i quina és la dinàmica de les empreses. Les visites s’han fet a les empreses Plafi, Solucions Industrials Banyoles, Viñolas Metall i Mimasa Washing Technologies. 

La regidora de Promoció Econòmica, Anna Tarafa, ha destacat que “aquestes col·laboracions amb el teixit empresarial del territori són clau per establir sinèrgies i millorar l’ocupabilitat de les persones en recerca de feina”. 

Treballs als barris

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris. El projecte vol promoure la inserció laboral de les persones que viuen al barri de la Farga a través d’un conjunt integral d’accions que millorin el seu grau d’ocupabilitat i, per tant, repercuteixin en la millora del barri en els àmbits laboral, formatiu, econòmic i social. Treballs als barris es divideix en tres àmbits: Dispositiu d’inserció
sociolaboral, Casa d’Oficis i plans d’ocupació.

En aquest darrer any l’Ajuntament de Banyoles va rebre 364.664,38 euros per al programa. D’aquests, 134.560 euros es van destinar al Dispositiu d’inserció amb 160 participants; 135.361,26 euros van ser per a la Casa d’Oficis amb 9 participants i 94.743,12 euros van ser per a Programes d’Experimentació Laboral, és a dir, per als Plans d’ocupació. A més, s’han fet més de 800 tutories per assessorar i acompanyar els joves participants a trobar feina, així més d’un centenar de joves han participat a cursos de formació laboral per exemple, de manipulació d’aliments o de conducció de carretons elevadors, a més de visites a diferents empreses de Banyoles.

Pel que fa als plans d’ocupació, s’ha contractat una tècnica per al servei de proximitat i atenció a les persones del barri, una tècnica i un auxiliar per al servei de mediació i suport a les comunitats de veïns, una auxiliar administrativa per al servei d’atenció en l’àmbit de l’habitatge i dos peons de suport a la Brigada municipal. 

L’Ajuntament de Banyoles participa en el programa des de l’any 2007. Anna Tarafa ha afegit que “l’experiència d’aquests 15 anys amb el programa Treballs als Barris és molt positiva amb un percentatge molt alt d’inserció laboral per als joves que hi participen, a més d’establir moltes sinèrgies al barri de la Farga”.  

1652114289plafi.jpg
1652114290mimasa.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version