Canal Ajuntament

Altafulla. El web de l'Ajuntament d'Altafulla aconsegueix el 69,23 % de transparència segons el Mapa Infoparticipa

El consistori altafullenc se situa entre els 196 ajuntaments catalans que a dia d'avui aproven amb bona nota d'un total de 947 municipis

El portal web de l’Ajuntament ha aconseguit el 69,23 % de transparència segons el Mapa Infoparticipa, la certificació que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona a la transparència i la qualitat de la comunicació pública local.

D’aquesta manera, el consistori altafullenc s’ha situat entre els 196 ajuntaments catalans que actualment aproven amb bona nota d’un total de 947 municipis de Catalunya. 

L’Ajuntament d’Altafulla compleix així amb 36 dels 52 indicadors que marquen el nivell de transparència entesa com a acció de donar a conèixer la informació pública sobre la gestió i l’acció del govern municipal per tal de facilitar la participació ciutadana. 

La satisfacció és doble quan s’ha passat del 36,5 % l’any 2020 al 69,23 % aquest 2022, situant-se molt a prop d'aconseguir el Segell de Transparència de l’entitat fixat en el 80%. 

El regidor de Transparència, Accés a la Informació Pública i Comunicació, Dani Franquès, ha celebrat la notícia i ha agraït a les persones responsables municipals que ho han fet possible, així com també ha recordat “el fet de recuperar les audiències públiques amb la ciutadania com a eina directa de participació ciutadana”. 

El Mapa Infoparticipa està format per diferents equips d'investigació de diferents universitatsamb coordinació des del Grup d'Investigació ComSET (Grup de Recerca en Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència), fruït de la fusió dels grups LPCCP i PubliRàdio, de la UAB, dirigit per Armand Balsebre Torroja. 

 

Accedeix als resultats del Mapa Infoparticipa.


1651764571capturainfoparticipa2022.png


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version