Canal Ajuntament

Girona. L’Ajuntament de Girona habilita dues places d’aparcament per al projecte dels cotxes compartits de Fesedit

Estan ubicades al carrer Riu Güell, a la cantonada amb el passeig de la Devesa

 

El regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, ha presentat aquest matí la nova iniciativa de l’Ajuntament de Girona per fer un pas més en la mobilitat sostenible: s’han habilitat dues places d’aparcament per al projecte de cotxes compartits de Fesedit a través d’un conveni amb Easy Innova, spin off de la Universitat de Girona. D’aquesta manera, s’autoritza que dues places d’aparcament en superfície ubicades al carrer Riu Güell, a la cantonada amb el passeig de la Devesa, puguin utilitzar-se per a l’estacionament de vehicles que utilitzin el Fesedit, de dilluns a divendres, de 8 a 20 h, excepte dies festius. “Un dels problemes que hi ha per als desplaçaments que es fan a la ciutat és trobar aparcament gratuït i cèntric. Per aquest motiu, s’ha escollit aquesta ubicació, perquè és un lloc cèntric, de fàcil arribar i de fàcil aparcar”, ha explicat el regidor Joan Alcalà, que ha elogiat el projecte Fesedit perquè “fomenta la mobilitat utilitzant les noves tecnologies i amb l’objectiu de millorar el medi ambient”.

El  Fesedit és una plataforma de cotxe compartit, creada i impulsada per la Universitat de Girona, que consisteix a posar en contacte, a través del telèfon mòbil o d’Internet, les persones que fan una ruta similar en cotxe per tal que la facin plegades. Per tal de gaudir d’aquestes places d’estacionament, caldrà que els usuaris es registrin a la pàgina http://www.fesedit.cat i sol·licitin la reserva de l’aparcament. Els cotxes que l’utilitzin caldrà que portin l’acreditació corresponent.

Aquesta presentació s’emmarca dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, una matèria que el regidor Joan Alcalà ha ressaltat que és “un dels eixos bàsics de l’acció de govern”, malgrat que “no s’ha de reduir a una setmana, sinó que s’han de desenvolupar accions al voltant de la mobilitat sostenible els 358 dies de l’any restants”. El regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública ha destacat que aquesta iniciativa se suma a altres accions ja existents i que s’estan portant a terme ara, com el punt de recàrrega de vehicles elèctrics, les dues noves estacions de Girocleta, la nova regulació semafòrica o els aparcaments dissuasoris a la ciutat.

Nota: Us enviem, adjuntes, diverses imatges de la presentació. Hi han assistit el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà; el promotor del centre Easy, Miquel Muntaner; el responsable de l’Oficina Verda de la Universitat de Girona, Pep Juandó; la cap del Servei de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, M. Mercè Teixidor, i l’intendent en cap de la Policia Municipal, Josep Palouzié.

 

 

 

 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version