Canal Ajuntament

Llagostera. Llagostera obre les portes de Can Caciques per a participar a les Jornades Europees del Patrimoni

L’Ajuntament de Llagostera participa per segona vegada a les Jornades Europees del Patrimoni amb una visita guiada al nou equipament de Can Caciques, on es mostra la formació i evolució de la vila emmurallada de Llagostera entre els segles X i XVII.

 

L’espai de Can Caciques, situat al carrer Olivareta  28, permet conèixer la vila medieval de Llagostera a partir de les restes conservades i de les investigacions històriques i arqueològiques que s’hi han realitzat, amb especial incidència en el castell, el doble recinte emmurallat i l’entramat de carrers.

 

L’any 2010 Llagostera va participar per primera vegada a les jornades amb l’exposició “A la recerca del passat. Buscar els orígens, trobar respostes” i diverses visites guiades entre elles  al jaciment de la Torre dels Moros.

 

Sobre les Jornades Europees del Patrimoni

 

Les Jornades Europees del Patrimoni es duen a terme el darrer cap de setmana de setembre, on municipis de tot el territori mostraran el millor del seu patrimoni a través de portes obertes, visites guiades i activitats de tota mena. 

 

Durant els dies 28, 29 i 30 de setembre, 200 municipis de tot Catalunya ofereixen més de 360 activitats de tot tipus. Diferents formes d’apropar-nos a la riquesa patrimonial del nostre país i descobrir llocs històrics, arquitectura monumental, jardins, arqueologia, patrimoni industrial o museus, entre moltes altres possibilitats. 

Les Jornades Europees del Patrimoni són cada setembre una cita obligada i una ocasió immillorable per continuar la difusió i el coneixement del nostre patrimoni.

 

La Direcció General del Patrimoni Cultural, que participa en aquesta celebració internacional des dels seus inicis, ha iniciat en l’edició d’enguany la transformació d’aquestes jornades en un esdeveniment encara més participatiu, no només amb la incorporació de nous col·laboradors en l’organització, com ara l’Institut Ramon Muntaner, sinó també amb la coordinació d’activitats amb entitats priva­des i associacions, com per exemple Amical Viquipèdia, en què la ciutadania podrà participar, conèixer i compartir patrimoni i coneixement.

 

Trobareu més informació  i la relació de municipis i activitats en el següent enllaç

 

http://ves.cat/bmwc

 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version