Canal Ajuntament

Altafulla. L'Ajuntament d'Altafulla se suma a la campanya del Fons Català de Cooperació de suport a la població d’Ucraïna'

Ha convocat un consell sectorial d'Acció Social per aquest dilluns 7 de març, a les 19 hores, a les dependències de la plaça del Pou

L’Ajuntament d'Altafulla s'ha sumat a la campanya de suport a la població d'Ucraïna, que ha posat en marxa el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Per això, ha convocat un consell sectorial d'Acció Social per aquest dilluns 7 de març, a les 19 hores, a les dependències de la plaça del Pou.

Cal destacar que el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament és una organització formada per ajuntaments catalans i altres organitzacions municipalistes (diputacions, consells comarcals i mancomunitats), que destinen una part del seu pressupost a finançar accions de Cooperació al Desenvolupament i de Solidaritat amb els pobles dels països més desfavorits.

La millor manera d'assegurar-se que els fons arriben a destí convertits en ajuda real és vehicular-los a través d'organitzacions que treballen a terreny. El Fons Català ha obert recentment una campanya per donar suport a la població refugiada i es poden fer arribar donacions tant públiques com privades als següents comptes bancaris: 

Codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531

Codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

Per tal que es destini al conflicte armat a Ucraïna, cal incloure el concepte: Campanya 3699-Crisi Ucraïna

La campanya està en fase d'identificació de necessitats, cal anar a terreny per entendre la realitat a les fronteres, però des del Fons Català se centraran els esforços en atendre els següents fronts:  assistència a les rutes de fugida, cobertura de necessitats bàsiques, desplegament d’un dispositiu sanitari o humanitari ampli en territori ucraïnès, accions de suport a municipis afectats dels països de primera acollida, suport a projectes executats per entitats humanitàries i solidàries.

És recomanable fer enviaments d'aliments, roba o medicaments?

No. 

Per què?

L'ajuda triga massa en arribar i es perd temps.

Les recollides de material als municipis suposen un impacte negatiu tant econòmic, ja que distorsiona les economies locals amb l'arribada de materials de fora, com medi ambiental, a causa de la petjada de CO2 que implica el transport fins al destí. 

El transport de materials cap a Ucraïna està sent molt difícil. En el cas de medicaments, cal complir els estàndards de l'Agència Europea de Medicaments i les agències nacionals de cadascun dels països on passi el transport.

Roba, menjar, medicaments i altres materials útils es poden comprar als països veïns que estan acollint la població que fuig de la guerra.

Comprar el què calgui a prop implica: contacte proper amb la població afectada i necessitats locals millor identificades i validades.

És molt més efectiu fer donatius econòmics a organitzacions especialitzades.

Recomanem consultar la guia completa i veure el vídeo "La mà refugi".

Guia de recomanacions sobre com donar suport a la crisi d'Ucraïna.

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version