Canal Ajuntament

Sant Hilari Sacalm. La capital de les Guilleries celebra una nova edició de la Festa 'Torna en Serrallonga'

Durant tot el cap de setmana, Serrallonga i la seva quadrilla de bandolers tornaran a visitar Sant Hilari per convertir-lo durant tot un cap de setmana en un poble d’època, ambientat en el segle XVII. La cercavila de colles de Balls d’en Serrallonga, el sopar popular amb música tradicional i la XIII Trobada de Gegants bandolers són només algunes de les activitats que s’hi realitzaran

 

La capital de les Guilleries celebra una nova edició de la Festa Torna en Serrallonga els dies 29 i 30 de setembre. Durant dos dies, en Serrallonga i la seva quadrilla de bandolers tornaran a visitar Sant Hilari per convertir-lo durant tot un cap de setmana en un poble d’època, ambientat en el segle XVII, amb mercat d’artesans, música, balls i trabucades. 

El  nucli de la vila es convertirà durant dos dies en el centre neuràlgic d’aquesta festa, que donarà el tret de sortida el dissabte 29 de setembre a les deu del matí amb la obertura mercat barroc d’artesans i comerciants. Una hora més tard, a la plaça Gravalosa, es faran activitats pels infants i tallers i passejades per a petits a partir de tres anys i passejades en poni. Els actes continuaran amb la presentació i la projecció del curt El bandoler a càrrec de Ricard Dilme, a les dotze del migdia a la Sala Noble de La Cooperativa.

Amb tot, un dels plats forts del primer dia de la Festa serà la cercavila de colles de balls d’en Serrallonga, que es farà de les cinc de la tarda a les vuit del vespre. Tot seguit, hi haurà el concurs de ratafia de les Guilleries, a la plaça Porxada. El sopar popular amb música tradicional a càrrec del grup Troba3  posarà el punt i final als actes de dissabte.

 

XIII Trobada i cercavila de gegants bandolers

Al igual que el dissabte, la obertura del mercat barroc d’artesans i comerciants donarà el tret de sortida el segon dia de Fira, que tindrà com a plat fort la XIII trobada i cercavila de gegants bandolers. Aquesta trobada, que es farà a la plaça de l’Església a partir de les dotze del migdia, s’ha convertit en un dels actes que congrega més públic d’aquesta Fira ja que hi participen colles arribades d’arreu de Catalunya.

Al matí, també hi haurà un campionat de bitlles catalanes per als aficionats a aquesta modalitat esportiva, a la plaça Guilleries. 

La 15a edició de la Fira Torna en Serrallonga comptarà també amb jocs tradicionals per a petits i grans, a la plaça Porxada, a partir de les cinc de la tarda i també amb balls tradicionals i populars amb Sants& Fot. El punt i final a la Festa d’enguany anirà, un any més, a càrrec dels Baastoners de les Guilleries.

Durant tot el cap de setmana es durant a terme activitats turístiques i el menú del bandoler en els restaurants i bars del municipi.

 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version