Canal Ajuntament

Platja d'Aro. L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro participa a les jornades europees del patrimoni a Catalunya amb una visita guiada al camí de ronda de S'Agaró

Se’n podrà gaudir el proper dissabte 29 de setembre a les 11 h en format gratuït

 

L’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro participarà el proper dissabte 29 de setembre a les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya 2012, amb la proposta d’una visita guiada gratuïta al Camí de Ronda de S’Agaró, organitzada per la regidoria de turisme, comerç, empresa i ocupació. El punt de trobada serà a les 11 h a l’inici del recorregut, davant l’Hotel S’Agaró, i cal reserva prèvia a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro (fins al divendres 28 de setembre). Una nova oportunitat doncs, per gaudir d’aquesta visita guiada que durant el curs escolar només es realitza per a grups organitzats i en reserva prèvia, un cop ja ha finalitzat enguany el període d’estiu quan es realitzen en format obert per a tothom, com també succeeix amb les visites culturals guiades al Nucli Antic de Castell d’Aro i Museu de la Nina, i a al Camí de Ronda de Platja d’Aro i Vil·la Romana de Pla de Palol i d’Aro (informació i reserves: T 972 817 179 Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ).

 

La visita al Camí de Ronda de S’Agaró dóna la possibilitat de gaudir, tot passejant, de la bellesa del paisatge i del prestigi que envolta aquest camí de ronda que uneix S’Agaró amb la platja de Sa Conca (conjunt declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya). L’any 1923, Josep Ensesa i Gubert, va prendre en ferm la promesa de son pare de lliurar un solar a S’Agaró al primer fill que hi edifiqués, sorgint d’aquesta empenta la solitària i emblemàtica casa Senya Blanca (1924). S’Agaró però no es pot entendre sense el paper determinant que hi va tenir l’arquitecte Rafael Masó i Valentí per fer de S’Agaró un petit poble català integrat al medi. Aquest personalíssim estiu resta plasmat a Senya Blanca (1924), les pèrgoles de la Plaça del Roserar, la casa Sibils (1929), o la casa Gorina (1931) entre d’altres.

 

Els mateixos anys es van desenvolupar noves construccions: el gran i luxós Hotel Monumental, els Banys de Sant Pol i l’Hostal de la Gavina, i S’Agaró va esdevenir punt de trobada d’artistes i homes de lletres, de teatre i de polítics catalans i espanyols. S’Agaró no va emprendre de nou l’activitat constructiva fins el 1941 amb l’arquitecte Francesc Folguera responsable de l’església de Nostra Senyora de l’Esperança, de la loggia de Senya Blanca i del Camí de Ronda de S’Agaró, de caràcter arquitectònic ben diferenciat dels corriols feréstecs de la resta del litoral de la Costa Brava. S’Agaró ha estat escenari de múltiples pel·lícules com són Pandora (1950) amb Ava Gardner i Mario Cabré, Mr. Arkadin (1954) dirigida per Orson Welles, i Mar Adentro, Óscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa de l’any 2004.

 

Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) són promogudes pel Consell d’Europa i la Unió Europea i es celebren durant el mes de setembre a tota Europa. El seu objectiu primordial és establir una connexió entre els ciutadans i el seu patrimoni cultural, oferint múltiples activitats entre jornades de propostes obertes, conferències, visites guiades, exposicions, tallers, concursos o itineraris culturals, que responen al lema permanent de les Jornades: Europa, un patrimoni comú (www.gencat.cat/cultura/jep).


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version