Canal Ajuntament

Vilobí d'Onyar. El castell de Vilobí d’Onyar s’obrirà al públic amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya 2012

Amb el lema Matinal al castell i al nucli antic de Vilobí, totes aquelles persones que ho vulguin podran visitar al castell medieval sota el guiatge del seu propietari Joaquim Vivas Solà. Aquesta activitat, organitzada conjuntament pel Centre d’Estudis Selvatans i l’Ajuntament, s’iniciarà a les deu del matí al davant de l’església parroquial.

 

El castell de Vilobí d’Onyar s’obrirà al públic amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya que enguany tenen com a lema: Europa, un patrimoni comú se celebraran el proper dissabte 29 de setembre.

A la comarca de la Selva, el municipi de Vilobí centrarà els actes d’aquest dia dedicat al patrimoni català amb la matinal al castell i al nucli antic del municipi. Així, tal com ha explicat el primer tinent d’alcalde del municipi, Pitu Borrell, totes aquelles persones que ho vulguin tindran la oportunitat de visitar aquest castell medieval sota el guiatge del seu propietari Joaquim Vivas Solà. L’inici d’aquesta activitat es farà a la plaça de l’església a les deu del matí. 

Aquesta activitat continuarà amb una visita a l’església parroquial i el campanar, que fins el segle XVIII pertanyien al castell. Les explicacions aniran a càrrec de Dora Santamaria, Lluís Ball·llosera i Josep Borrell.

La matinal finalitzarà amb una visita a Can Roscada amb les explicacions de Xavier Gabarró, que parlarà de la ceràmica antiga que s’hi conserva.

Les jornades Europees del Patrimoni a Catalunya, 2012 han estat organitzades per l’Institut d’Estudis Selvatans i l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar i compten amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Municipis, la Federació Catalana de Municipis, Institut Ramon Muntaner i la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version