Canal Ajuntament

Blanes. Blanes lluirà el doble d’il·luminació nadalenca, que s’inaugurarà divendres, amb un pressupost de 60.000 €

L’Ajuntament ha ampliat el nombre de carrers que s’il·luminaran amb decoració festiva, i s’han renovat els tradicionals cartells lumínics que desitgen ‘Bones Festes’ des d’arreu de la vila

Aquest cap de setmana ha començat el preludi de les festes nadalenques que caracteritzen el darrer mes de l’any que tot just encetarem dimecres vinent. Els operaris de l’empresa contractada ja han començat la instal·lació dels llums i elements de la decoració nadalenca que lluiran arreu del municipi, i que s’inauguraran el proper divendres 3 de desembre a la tarda.

Lluiran més que mai, ja que l’Ajuntament de Blanes ha volgut que aquestes festes siguin encara més especials que mai, redoblant esforços perquè la màgia del Nadal es pugui viure amb més intensitat. En aquest sentit, s’ha ampliat el nombre de carrers on s’hi instal·larà la il·luminació nadalenca, s’han introduït diverses millores i innovacions, i s’han substituït algun dels tradicionals elements prou coneguts al municipi tant per vilatans com per visitants.

Més de 60.000 € per a la il·luminació nadalenca, el doble que al 2020

L’objectiu és que els populars llums de Nadal que, a banda d’il·luminar encara més els carrers, els hi confereixen un toc d’alegria i fantasia que conviden a celebrar les festes, siguin compartits per més veïns i veïnes. Per això, a banda dels carrers i avingudes on acostumaven a penjar-se els darrers anys, se n’han afegit un bon nombre, repartits arreu del municipi.

Per poder donar abast a aquesta ampliació, s’ha assignat una partida global de 60.000 €, el doble que l’any passat, quan se’n van destinar 29.000 €. Del total de 60.000 € val a dir que una gran part, 46.800 €, han estat per llogar l’increment d’elements de lluminària nadalenca per ornar els carrers.

D’altra banda, els 14.000 € restants, han estat per comprar i reposar els cartells lluminosos que, en aquest cas, sí que són propietat de l’Ajuntament de Blanes. Es tracta dels característics rètols que desitgen ‘Bones Festes’, que calia renovar i posar al dia al haver-se quedat obsolets. D’aquests elements s’encarreguen els Serveis Municipals, les Brigades, que els pengen en diferents indrets d’arreu del municipi, principalment a les entrades dels veïnats.

N’hi ha un total de 14, i val a dir que la nova il·luminació funciona amb llums LED, que garantitzen una eficiència i estalvi energètic superior al què és habitual. D’altra banda, les Brigades dels Serveis Municipals s’han encarregat d’instal·lar uns altres elements que són novetat d’aquest 2021.

Es tracta d’unes cortines de llums que també s’han adquirit noves aquest 2021, i que ja estan instal·lades, llestes perquè es puguin encendre, a la Rambla de l’Avinguda Catalunya. S’espera que, un cop estiguin en marxa, li confereixin un màgic ambient a aquest passeig tant característic flanquejat per arbres. Precisament una altra zona de La Plantera que també s’ha reforçat és el tram final de l’Avinguda Catalunya, on mai no s’havia instal·lat cap il·luminació.

Per últim, cal recordar que aquest any tampoc faltarà a la seva cita nadalenca el popular ‘Arbre Lumínic’ de Nadal que des de fa unes quantes festes ja s’ha fet habitual a Blanes. Aquesta vegada l’arbre retornarà a l’espai on s’ha estat més vegades, a la Plaça d’Espanya, després que els dos anys anteriors va estar emplaçat excepcionalment davant l’edifici consistorial, al Passeig de Dintre.

Trams de Carrers Il·luminats Tradicionals / Novetat Carrer Ample En anteriors anys Carrer Muralla En anteriors anys Passeig de Dintre En anteriors anys Carrer Mercaders En anteriors anys Carrer Raval En anteriors anys Rambla Joaquim Ruyra Sud En anteriors anys Carrer Anselm Clavé (tram sud) En anteriors anys Avinguda dels Pavos En anteriors anys Avinguda Catalunya (tram inicial) En anteriors anys Carrer Hospital Novetat Carrer Bellaire Novetat Carrer Tapioles Novetat Carrer Fornaca Novetat Carrer Mas Enlaire (davant Mercat) Novetat Carrer Anselm Clavé (nou tram GI-682) Novetat Carretera Tordera i C/Ca la Guidó Novetat Avinguda Joan Carles I (tram Local AVV) Novetat Avinguda Josep Tarradellas (tram antic pavelló) Novetat Carrer Colom (tram fins Avinguda Mediterrani) Novetat Carrer Provença Novetat Passeig de S’Abanell (entre Avg. Mediterrani i antic pavelló) Novetat Avinguda Catalunya (tram final Carretera Malgrat) Novetat

1638338460encesa_llums_de_nadal_37.jpg
1638338460encesa_llums_de_nadal_42.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version