Canal Ajuntament

Santa Coloma de Farners. El ple de l'Ajuntament aprova demanar la revisió de totes les concessions d'aigua entorn de la riera de Santa Coloma

La moció, presentada per la CUP, recull un seguit de problemàtiques en les que fa temps es treballa des de l’Ajuntament per solucionar-les. El ple de l’Ajuntament aprova per unanimitat demanar la revisió immediata de totes les concessions d'aigua que existeixen en l'entorn de la riera de Santa Coloma en el terme municipal de Santa Coloma de Farners.

 

La moció s’ha presentat al ple com a conseqüència que des de mitjans del mes d’agost i fins aquest 18 de setembre, Santa Coloma ha patit un problema de manca d’aigua que ha obligat a obrir un pou amb alts índexs de fluor, així com a tancar les fonts públiques per estalviar aigua de la xarxa municipal. Aquesta situació s’ha vist agreujada, en part, per la manca de pluges dels darrers mesos.

La moció, però, també recull que “si bé es cert que no plou, també es cert que existeixen força captacions d'aigua que minven les aportacions naturals a l’aqüífer d'ús habitual. Aquestes captacions es refereixen per una banda a un conjunt de basses de grans dimensions i, per altra, al fet que es derivi aigua de la riera a l'altura de les Fosses. Aquesta última derivació, en situació de poques pluges, sovint comporta l'assecament de la riera. En gran part aquesta derivació es produeix pels grans vivers de plantes ornamentals que existeixen riera amunt.”

Ara, l’Ajuntament sol·licitarà a l'Agència Catalana de l'Aigua i al Departament de Territori i Sostenibilitat la revisió immediata de totes les concessions d'aigua que existeixen en l'entorn de la riera de Santa Coloma en el terme municipal de Santa Coloma de Farners, ajustant-les a la realitat actual, tarifant el què convingui i salvaguardant, en tot cas, el dret dels ciutadans i ciutadanes a gaudir d'aigua de boca de qualitat. També es compromet a estudiar i emprendre, si és el cas, tota acció legal i política que convingui per a restablir el dret dels ciutadans i ciutadanes a aigua potable.

 

Gabinet de Premsa
Regidoria de Comunicació
Ajuntament de Santa Coloma de Farners
www.scf.cat
La Selva Comunica
www.laselvacomunica.cat

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version