Canal Ajuntament

Els veïns i veïnes de Calonge i Sant Antoni plantegen una cinquantena de propostes per millorar tres barris

Els veïns i les veïnes de Calonge i Sant Antoni han realitzat una cinquantena de propostes en la quarta edició de les Consultes de Barri, un procés participatiu impulsat per la regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni. Els debats s’han repartit en dues sessions, la segona de les quals es va celebrar ahir, 15 de setembre, al Palau Firal, per a veïns i veïnes de Puigsapera i Sant Antoni Est. El primer, es va convocar el dia 8 al barri de l’Eixample i totes les propostes seran analitzades pels serveis tècnics municipals, que a les properes setmanes valoraran la seva viabilitat tècnica i econòmica.

Entre les propostes que s’han recollit a Puigsapera i Sant Antoni Est hi ha les de regular i reduir més el trànsit, limitar la velocitat i l’aparcament en algunes zones. També s’ha sol·licitat més periodicitat en la recollida de rebuig en certs sectors. Aquests suggeriments s’afegeixen els que es van proposar a l’Eixample i que feien referència a canviar l’horari de recollida d’escombraries, trobar solucions als problemes sobre el manteniment de la riera, les diferents reformes  a efectuar al paviment i la possibilitat de tenir un espai/plaça de zona verda.

Mercè Orduña, regidora de Participació Ciutadana, explica que “estem molt satisfets per la resposta que ha tornat a tenir les Consultes de Barri, creiem que és una bona manera per conèixer de primera mà les necessitats dels veïns i de les veïnes i recollir propostes de millora per als barris. N’hem recollit de molt interessants i al desembre explicarem quines s’han pogut validar i es podran executar”.

Les Consultes de Barri s’han enfocat en temàtiques com Medi Ambient, Enllumenat, Aigua, Residus, Via Pública, Parcs, Mobilitat, Accessibilitat, Seguretat, Oci, Manteniment, Jardineria i Comunitat. Abans d’acabar l’any, els veïns i les veïnes seran convocats novament per l’Ajuntament en una sessió de retorn on se’ls traslladarà, d’una banda, quines propostes no s’han pogut validar, indicant els motius, i d’altra banda, aquelles que han estat validades i que es podran portar a terme.

1631787930image003.jpg

1631787930consultabarri_palaufiral.jpg

1631787930consultabarri_palaufiral_(2).jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version