Canal Ajuntament

Titulars
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
A+ A A-

Roses. Traca final a Roses amb la celebració del Campionat de Catalunya i de l’Europeu de la Classe Laser

Roses clou la temporada nàutica 2012 amb l’organització de dos esdeveniments que aportaran un miler de visitants i uns ingressos aproximats entre directes i indirectes d’un milió d’euros. Els dies 22, 23 i 24 de setembre es disputarà el Campionat de Catalunya de Laser Standard i la Regata To Be or not To Be. De l’1 al 5 d’octubre, els millors “masters” competiran pel Campionat d’Europa de Laser Master.

La vocació de Roses de situar-se en primera línia del turisme nàutic nacional i internacional ha quedat palès al llarg d’aquest any 2012, durant el qual la feina conjunta de l’Ajuntament de Roses, el Grup d’Esports Nàutics Roses i l’Associació Estació Nàutica Roses-Cap de Creus ha fet possible la celebració de nou esdeveniments d'alt nivell competitiu, entre els que destaquen la  Setmana Catalana de Vela, que va tornar a casa després de 30 anys, el Campionat d'Europa 29r, el Campionat del Món Slalom Windsurf Femení, el Campionat d'Europa Slalom Windsurf Masculí, el Tour de França de Vela i tan sols fa una setmana el Campionat de Catalunya de Llagut.
Ara, Roses encara la traca final d’una temporada nàutica plena d’èxits amb l’organització del Campionat de Catalunya de Laser Standard i la Regata To Be or not To Be aquest cap de setmana, en concret els dies 22, 23 i 24 de setembre, i finalment d’aquí a una setmana, de l’1 al 5 d’octubre, el Campionat d’Europa de Laser Master.
Aquests dos esdeveniments que tanquen la temporada continuaran aportant un important nombre de visitants a Roses, al voltant del miler entre esportistes, entrenadors, acompanyants i organització, la qual cosa significarà un impacte econòmic directe i indirecte de quasi un milió d’euros. El municipi de Roses va iniciar aquest 2012 una aposta per la celebració d'esdeveniments nàutics d'alt nivell, fet que l’ha situat com el municipi espanyol líder en el nombre de campionats d'Europa i del Món. En aquell moment es va estimar que la repercussió pel municipi seria d’unes 12.000 estades i un impacte econòmic de 2 milions d'euros, dades que hores d’ara es poden confirmar.
Cal recordar que el pressupost per a l’organització dels esdeveniments del 2012 ha estat de 230.000€ que es cobreix íntegrament amb les inscripcions (32%), l’explotació d'espais i vendes (11%), patrocinis privats (40%) i aportacions públiques (17%).  Pel que fa al nombre de participants, les diferents competicions hauran suposat prop de 4.000 participants i uns 2.000 acompanyants, que s’han allotjat a Roses entre 1 i 6 nits, en funció de la durada de cada competició.

Competició de luxe
En cadascuna de les competicions que es disputaran durant els propers dies hi participaran “el bo i millor de cada casa”, els millors esportistes tant catalans com internacionals de les respectives categories.
En la Regata To Be or not To Be reservada a la categoria de Master (regatistes a partir de 35 anys) hi figuren noms tan coneguts i destacats dins el món de la vela lleugera com Miquel Noguer qui, com a tripulant de Jane Abascal, va aconseguir a Tallin (en l’actualitat la capital d’Estonia) la medalla d’or de la Classe Flying Dutchman  als Jocs Olímpics de Moscou el 1980. Aquesta va ser la primera medalla d’or de la vela espanyola i el començament d’un seguit excel•lents resultats de Noguer. El català va ser considerat durant molts anys el millor tripulant mundial de la Classe Flying Dutchman.  En la Regata To Be or not To Be també hi participarà una altra llegenda de la vela de casa nostra, Mònica Azón, dues vegades campiona del món i una altra campiona d’Europa de la Classe Yngling els anys 2002 i 2006, a més de ser olímpica als Jocs Olímpics d’Atenes el 2004 i de Pequín el 2008. Aquesta proba i el Campionat d’Europa de Laser Master formen part del circuit català de Laser Master, compost per 8 competicions. Miquel Noguer i Mònica Azón, en Standard i Radial, són els regatistes que encapçalen les classificacions respectives.
Pel que fa al Campionat de Catalunya de Laser Standard el principal candidat a revalidar el campionat és Jordi Capella del CN Balís, el qual disposa ja de cinc títols de campió de Catalunya de Laser Standard, a més d’un Campionat d’Espanya juvenil i un bronze del Campionat d’Espanya absolut. L’any passat d’altra banda, Capella va finalitzar el Circuit Internacional de l’Europa Cup d’aquesta mateixa Classe en segona posició, imposant-se en dues proves d’aquest circuit, les celebrades a la població gallega de Vigo i a la portuguesa de Cascais.
Jordi Capella, però, haurà de competir amb altres esportistes d’alt nivell com són el juvenil Ignasi López del CN Salou i Gerard Tell del CN Balís. Ignasi López va aconseguir classificar-se en cinquena posició del Campionat del Món Juvenil de Laser Standard, celebrat el passat mes d’abril a Buenos Aires.  El Campionat de Catalunya també servirà per formar l’equip català, integrat per quatre esportistes, que representarà la Federació Catalana de Vela en el Campionat d’Espanya que se celebrarà a Galicia, en concret a Vilagarcía de Arousa del 10 al 14 d’octubre. D’altra banda, tant Jordi Capella com Ignasi López són candidat a formar part del Programa Rio 2016 que la Federació Catalana de Vela durà a terme per a la preparació dels regatistes catalans per als Jocs Olímpics de Rio.
Aquestes dues competicions, la Regata To Be or not To Be de Laser Master i el Campionat  de Catalunya de Laser Standard se celebren conjuntament per primer cop i reuniran una cinquantena de vaixells que realitzaran un màxim de tres regates diàries.

300 vaixells en l’Europeu de Laser Master
El Campionat d’Europa de Laser Master serà el darrer esdeveniment de la temporada Roses 2012. Hi participaran 300 esportistes, provinents de 24 països de 4 continents. En la competició que tindrà lloc a partir de l’1fins el dia 5 d’octubre hi seran esportistes de relleu tant en Laser Standard (masculí) com Laser Radial (femení i masculí)  i Laser 4.7 (femení).
Entre els favorits, a més de Miquel Noguer, també figura el regatista de Gran Bretanya John Emmett, bon coneixedor d’aquesta Classe i que alhora és l’autor del llibre “Be Your Own Tactics Coach”.
Poder organitzar 3 campionats d'Europa i un campionat del Món demostra el gran potencial geogràfic de Roses per a la pràctica dels esports nàutics, amb una badia de 9 milles de diàmetre, més de 350 metres lineals d'accés al mar i 330 dies a l'any amb condicions de vent favorables per a la navegació a vela. També demostra la gran confiança organitzativa que dipositen en Roses les diferents federacions i organismes internacionals a l'hora de concedir l'organització d’esdeveniments com aquest europeu, arran també de l’excel•lent experiència en el Campionat del Món Laser 2007 que va comptar amb la participació de més de 400 embarcacions.

Informació a: www.genroses.cat i www.vela.cat

Ajuntaments i Municipis de Catalunya Ajuntament Municipi

Ajuntament Girona, Ajuntament Figueres, Ajuntament Blanes, Ajuntament Lloret de Mar, Ajuntament Olot, Ajuntament Salt, Ajuntament San Feliu de Guíxols, Ajuntament Roses, Ajuntament Banyoles, Ajuntament Palafrugell, Ajuntament Palamós, Ajuntament Llagostera Ajuntaments Gironès, Ajuntaments Pla de l'Estany, Ajuntaments La Selva, Ajuntaments Baix Empordà, Ajuntaments Alt Empordà, Ajuntaments Garrotxa, Ajuntaments Ripollès, Ajuntaments Cerdanya, Ajuntaments Baix Llobregat, Ajuntaments Barcelonès, Ajuntaments Vallès Oriental, Ajuntaments Vallès Occidental, Ajuntaments Barcelona, Ajuntaments Lleida, Ajuntaments Tarragona, Notícies, Notícies Girona, Notícies Barcelona, Notícies Figueres, Notícies Lleida, Notícies Tarragona, Notícies Blanes, Notícies Olot, Notícies Roses, Notícies Llagostera, Notícies diputació, Notícies municipals, Notícies alcaldes, Notícies regidors, Notícies municipis, Notícies pobles, informació municipal, informació política, informació electoral, informació local, informació provincial, informació regional, informació alcaldes, informació regidors, informació consistorial, informació Girona, informació Barcelona, informació Tarragona, informació Lleida, informació gironès, informació comarcal, Barcelona alcaldes, Barcelona regidores , Barcelona municipis, Barcelona municipi, Barcelona Diputació, Barcelona comarca, Barcelona consistori, Barcelona ple, Barcelona eleccions, Barcelona notes premsa, Barcelona polítics, Barcelona polític, Barcelona consell comarcal, Barcelona consellers, Barcelona poblacions, Barcelona ciutat, Girona alcaldes, Girona regidores, Girona municipis, Girona municipi, Girona Diputació, Girona comarca, Girona consistori, Girona ple, Girona eleccions, Girona notes premsa, Girona polítics, Girona polític, Girona consell comarcal, Girona diputats, Girona consellers, Girona demarcació, Girona poblacions, Girona ciutat, Lleida alcaldes, Lleida regidores, Lleida municipis, Lleida municipi, Lleida Diputació, Lleida comarca, Lleida consistori, Lleida ple, Lleida eleccions, Lleida notes premsa, Lleida polítics, Lleida polític, Lleida consell comarcal, Lleida diputats, Lleida consellers, Lleida demarcació, Lleida poblacions, Lleida ciutat, Tarragona alcaldes, Tarragona regidores, Tarragona municipis, Tarragona municipi, Tarragona Diputació, Tarragona comarca, Tarragona consistori, Tarragona ple, Tarragona eleccions, Tarragona notes premsa, Tarragona polítics, Tarragona polític, Tarragona consell comarcal, Tarragona diputats, Tarragona consellers, Tarragona demarcació, Tarragona poblacions, Tarragona ciutat, Ajuntament Platja d'Aro, Ajuntament Begur, Ajuntament Llambilles, Ajuntament Quart, Ajuntament Corçà, Ajuntaments barcelonins, Ajuntaments catalans, ajuntaments Catalunya, ajuntaments comarcals, ajuntaments independents, notícies actualitat, notícies d'interès, notícies premsa, notícies diàries, notícies agencia, informació actualitat, informació premsa, informació diària, informació d'interès, informació última hora, Ajuntament Albiol, Albons, Alcanar, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alcover, Aldea| Aldover, Aleixar, Alella, Alfara de Carles, Alfarràs, Alfés, Alforja, Algerri, Alguaire, Alins, Alió Almacelles, Almatret, Almenar, Almoster, Alòs de Balaguer, Alp, Alpens, Alpicat, Alt Àneu, Altafulla, Notícies Amer, Ametlla de Mar, l' Ametlla Vallès, Ampolla, Amposta, Anglès, Anglesola, Arbeca, Arboç, Arbolí, Arbúcies, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argelaguer, Argençola, Argentera, Argentona, Armentera, Arnes, Arres, Arsèguel, Artés, Artesa de Lleida, Artesa de Segre, Ascó, Aspa, Avellanes i a Linya, les Avià, Avinyó, Avinyonet de Puigventós, Avinyonet Penedès, Badalona, Badia Vallès, Bagà, Baix Pallars, Balaguer, Balenyà, Balsareny, Banyeres Penedès, Banyoles, Barbens, Barberà de la Conca, Barberà Vallès, Barcelona, Baronia de Rialb, Bàscara, Bassella, Batea, Bausen, Begues, Begur, Belianes, Bell-lloc d'Urgell, Bellaguarda, Bellcaire d'Empordà

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409