Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. La consellera de Recerca i Universitats i el president de la Diputació de Girona inauguren la Fira del Tap i el Suro

Aquest migdia ha tingut lloc la inauguració de la 4a edició de la Fira del Tap i el Suro, aquest any, hem pogut comptar amb la presència del President de la Diputació de Girona, Miquel Noguer i la Consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis. A més també han assistit una representació dels empresaris surers de Cassà a més dels representants de les institucions del món del suro com l'Institut Català del Suro, AECORK, RETECORK, representants del Consorci de les Gavarres i del Museu del Suro, així com els alcaldes i alcaldessa de les poblacions veïnes.

Abans del discurs inaugural, han pogut passejar per la fira, allà han pogut veure de prop una mostra de l'antic ofici de taper que ens dibuixa els orígens del caràcter tradicional de la indústria surera. Aquesta indústria que ha evolucionat modernitzant-se i que permet que ara es puguin veure també aplicacions i productes nous creats a partir del suro, a la fira també trobareu una mostra d'aquests productes. 

En Robert Mundet, com a alcalde i amfitrió de la fira, ha obert els discursos i ha demanat suport per una indústria que encara manté el valor del producte natural i ecològic i de producció local. Per la seva banda, en Miquel Noguer, en representació de la Diputació de Girona, ha destacat el seu suport a la fira, que s'ha mantingut des de els inicis i a les empreses sureres, on ha subratllat la importància de comptar amb aquesta indústria, tant rellevant al territori. 

La consellera Gemma Geis ha fet unes declaracions on demostren la voluntat del Govern de la Generalitat d'establir i millorar les sinergies per treballar conjuntament pel desenvolupament de la recerca en aquest sector i ajudar a les empreses a afrontar les dificultats del moment. Ha acabat el seu discurs dient, referint-se a la indústria del suro i al motiu de la fira que "té el cor a Cassà i el cap al món".

Després de la inauguració, la consellera ha signat el llibre d'honor de Cassà i l'alcalde ha entregat el pin de plata de la Fira del Tap, al President de la Diputació i a la consellera com a mostra de l'agraïment per la seva visita. 

La fira ofereix activitats, tallers, tastets i debats al voltant del món del suro durant tot el cap de setmana, reserveu les vostres entrades a la web : www.firadeltap.cat

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version