Canal Ajuntament

Blanes. Oncolliga Blanes presenta els seus Serveis de Suport i Acompanyament en una xerrada a la Biblioteca Comarcal

La Biblioteca Comarcal de Blanes ha acollit aquests dies una xerrada informativa a càrrec d’Oncolliga Blanes amb l’objectiu de parlar dels Serveis de Suport i Acompanyament al malalt oncològic. Organitzada per l’entitat blanenca amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, l’activitat va atraure una gran quantitat de públic, que va assistir-hi complint en tot moment les mesures de seguretat COVID.

La xerrada la van encapçalar la presidenta d’Oncolliga Blanes, Imma Bellatriu, així com la tinenta d’alcalde de Salut i Medi Ambient, Marina Vall·llosada, i diverses membres de la junta de l’entitat. Abans de la COVID els serveis de l’entitat s’oferien a Girona, a l’Hospital Comarcal de Blanes o inclús al mateix domicili dels pacients. Quan va començar la pandèmia es van haver d’interrompre, per reprendre’s posteriorment al local que Oncolliga Blanes té al barri d’Els Pins.

Serveis de Suport i Acompanyament per a pacients i familiars
La part central de la xerrada va anar a càrrec de tres especialistes: Núria Agudo, Núria Izquierdo i Gustavo Héguy. Núria Agudo és psicòloga sanitària i psicooncòloga de la Fundació Oncolliga Girona des de l’any 2007, i atén pacients que es troben en tractament actiu o fa poc que han acabat el procés. També fa acompanyament en processos de dol, i es membre de l’equip de PADES fent atenció domiciliària, atenent a malalts pal·liatius i a les seves famílies.

És una ajuda, un suport en l’afrontament de la malaltia, donant comprensió i confiança per facilitar la comunicació entre la família i el malalt, afrontar les pors i les angoixes, i resoldre dubtes del procés oncològic. També fa l’acompanyament des del primer diagnòstic fins al període lliure de malaltia, o bé fins a processos pal·liatius i de finals de vida.

Núria Izquierdo dóna un servei de prevenció i acompanyament. Està especialitzada en estètica oncològica integral, i és responsable d’aquest servei a la Fundació Oncolliga. També és directora del programa formatiu del pacient ‘Posa’t a la Teva Pell’, és titulada per la UNED i compta amb 15 anys d’experiència en aquesta disciplina.

El servei aborda possibles efectes secundaris que el tractament oncològic manifesta a nivell corporal i de la pell, canvis que van restant qualitat de vida. Per últim, el tercer ponent de la xerrada va ser Gustavo Héguy, fisioterapeuta de la Fundació Oncolliga des de 2009. Atén a pacients diagnosticats amb limfedema secundari mitjançant tractaments específics per aquests casos amb electroteràpia, embenats multicapes i drenatge limfàtic manual.

Fa visites a domicili a pacients pal·liatius derivats des de l’ICO i l’equip de PADES de la Selva Marítima amb la finalitat de millorar la seva qualitat de vida. A banda d’aquests serveis relacionats amb l’atenció a la malaltia, també n’hi ha d’altres més genèrics. Així, un d’ells és el préstec de cadires de rodes, caminadors, llits articulars i tot tipus de material sanitari relacionat amb les conseqüències físiques que poden tenir els casos oncològics.

Altres serveis són neteja de la llar, fisioteràpia a domicili, o bé la prevenció i tractament del drenatge limfàtic. També s’ofereix la pràctica del gimnàs i la marxa nòrdica; voluntariat i acompanyament a centres hospitalaris i domicili; atenció psicològica a malalts i/o familiars; grups de suport; banc de perruques; estètica oncològica; assessorament legal, allotjament a la  llar-residència; i la reinserció  laboral ‘Mimosa’.

Per posar-se en contacte amb la delegació de Blanes d’Oncolliga hi ha dues maneres de fer-ho: per telèfon trucant al 635 843 455, o bé per correu electrònic, a l’adreça Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. Per la seva banda, per contactar amb Oncolliga Girona hi ha la web www.oncolligagirona.cat i el telèfon 972 224 963.

1622784778Xerrada Oncolliga 4.JPG

1622784778Regidora Salut i Medi Ambient 1.JPG

1622784778Xerrada Oncolliga 1.JPG

1622784778Xerrada Oncolliga 8.JPG


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version