Canal Ajuntament

Solsona. La residència de gent gran de Solsona rep el suport del Servei d’Acompanyament al Dol

Durant el mes de març, els usuaris de l’Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona han rebut el suport del Servei d’Acompanyament al Dol de la ciutat, adscrit als Serveis Funeraris municipals. Després que ho sol·licités la direcció de centre, arran de la dolorosa pèrdua d’una trentena de persones a causa d’un brot de coronavirus declarat a final de l’any passat, les professionals del servei han organitzar sessions d’ajut mantenint els quatre grups de convivència establerts a la residència en temps de COVID-19.

Les sessions han tingut una freqüència setmanal durant tres setmanes amb la intervenció de dues persones del servei de dol per a cadascun dels grups. Es tracta, segons la psicòloga responsable de l’equip, Montserrat Casas, “d’una primera intervenció en un moment que el dol és encara molt recent i la normalitat està poc instaurada”.  

Tot i el dolor d’evidenciar la mort dels companys, “les pors i el risc de patir la malaltia i l’aïllament de no poder estar a prop dels familiars”, s’ha constatat també “la resiliència de persones que han viscut experiències molt dures al llarg de la seva vida, la serenor, la confiança, el reconeixement d’estar ben cuidats i la companyia que es fan entre ells”, explica Montserrat Casas.

El Servei d’Acompanyament al Dol, que va començar la seva activitat el febrer de l’any passat, s’ha ofert a continuar el treball a la residència més endavant, quan els protocols de seguretat ho permetin. La voluntat de l’equip és poder plantejar accions amb un altre format i que també acullin els familiars per compartir el record i l’estima i facilitar el camí del dol.  

1617101126acompanyament_dol.jpg
1617101126missatges_residents.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version