Canal Ajuntament

50 anys de la Parròquia Sagrada Família de Blanes

Després que dissabte l’activitat al barri dels Pins havia centrada en la celebració de Santa Ceclina, l’endemà diumenge 16 de setembre la festa va continuar amb la commemoració dels 50 anys de la parròquia Sagrada Família d’aquest mateix barri. I és que justament va ser el 16 de setembre de l’any 1962 quan es va inaugurar aquest indret i, per tant, era el dia més adequat per recordar-ho.

 

 

La celebració es va encetar amb un ofici presidit pel bisbe de Girona, Francesc Pardo, una missa concelebrada on també s’hi comptaven antics rectors i capellans. Durant l’homilia el bisbe va recordar alguns detalls de la història de la parròquia, reblats al final de la cerimònia per d’altres records del seu actual rector, mossèn Josep Perich: “Els inicis de la parròquia són una resposta a les 224 cases que es van construir pels treballadors de la Safa, que necessitaven una parròquia. Aquí va començar tot, i en aquest sentit cal destacar la tasca de dinamització social que es va fer, sobretot al principi, quan hi havia molta precarietat i moguts per les circumstàncies del moment”.

En aquest sentit, una de les vivències més intenses que es recorden a la parròquia va ser als anys 70, quan uns 300 treballadors de la SAFA van refugiar-s’hi tement per les seves vides, ja que protestaven per la manca de drets laborals.

 

Confirmació catòlica de 4 joves

Durant la celebració de la missa dels 50 anys de la parròquia un dels moments més emotius va arribar quan quatre joves van fer la confirmació, és a dir, la renovació de les promeses del baptisme que en el seu moment van fer els seus padrins. Els quatre joves van ser Cristina Muñoz, Javi Marín, Joaquim Casquet i Maria del Mar Muñoz. Tots ells van ser confirmats pel bisbe de Girona.

Val a dir que la celebració d’aquest cap de setmana al barri dels Pins ha propiciat molts retrobaments, entre ells els d’antics rectors de la Sagrada Família. Josep Perich els va agrair la seva presència, especialment la de mossèn Joaquim Casadevall i la de mossèn Josep Maria Castellà. El rector de la parròquia dels Pins també va agrair la participació que va haver el dia anterior, durant la celebració de les colònies de Santa Ceclina, de mossèn Quim Lleial, que va ser un dels principals dinamitzadors d’aquesta activitat lligada a la parròquia.

Els darrers anys la parròquia Sagrada Família ha perdurat la seva tasca social, entre d’altres, a través del seu agermanament amb la parròquia de Sant Pau de Dapaong, a Togo. Precisament un dels cooperants que fa poc que hi ha tornat, va oferir un moment musical durant la missa.

La missa es va tancar amb el cant dels goigs a la Mare de Déu del Vilar, la verge que va donar nom a la comunitat de propietaris de les cases dels Pins, així com a la plaça on hi ha la parròquia. En acabat l’ofici, els nens i nenes de l’escola de dansa de l’esbart Joaquim Ruyra van oferir dos balls que van ser seguits per un aperitiu popular.

Per últim, la jornada de celebració de la parròquia Sagrada Família es va tancar a la tarda, amb records dels 50 anys i vivències de l’agermanament a Togo, seguida per una actuació del grup AMA de Blanes.

 

Font: Ajuntament de Blanes

 

 

Fotos: Ajuntament de Blanes

 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version