Canal Ajuntament

Titulars
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A+ A A-

Els premis Recvll de Blanes protagonista del cap de setmana a la comarca de la Selva

La celebració dels 40 anys de l'Arxiu Comarcal de la Selva, la Matança del Porc de la Cellera de Ter i la Final Nacional de Cros dels Jocs Esportius altres actes destacats del cap de setmana

Gran presència de guanyadors gironins als 60ens Premis Recvll de literatura, lliurats avui a Blanes


Quatre autors gironins han guanyat en poesia, teatre, retrat literari i cançó en català, mentre que el de Narrativa l’ha assolit el barceloní Jaume Capsada amb ‘Al país dels ungrus’

La població de Blanes ha estat una vegada més la capital literària i cultural del territori català a través de la 60a Festa de Lliurament de les sis categories dels Premis Recvll, que ha tingut lloc avui al migdia. El Teatre de Blanes ha estat de nou l’escenari que ha acollit la celebració cultural, encapçalada per l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, i la presidenta del Jurat dels Premis Recvll, l’escriptora gironina Maria Mercè Roca.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals; el vicepresident 3r, Albert Sanz; i el conseller de Cultura, Josep Roquet han assistit a l'acte d'aquest 60è aniversari. Els Premis Recvll són els més veterans d’arreu de comarques gironines han continuat revalidant l’interès que desperta tant en les joves promeses en qui ja compta amb un llarg currículum d’èxits.

La secretària dels Premis Recvll, M. Àngels Vázquez, s’ha encarregat de donar la benvinguda i de llegir l’Acta del Jurat en les sis categories. Després del lliurament de cada guardó s’ha complert amb la tradició de l’entrevista als guanyadors amb un dels membres més veterans del jurat, Salvador Roca, i el portaveu de la categoria de Cançó en Català, Josep Maria Guinart. També s’ha fet la lectura de fragments de les obres literàries guardonades a càrrec d’alumnes de l’Oficina de Català de Blanes.

La cerimònia s’ha tancat amb un darrer discurs a càrrec de Mònica Rabassa, membre del jurat, que s’ha adreçat al públic en representació de l’Associació Recvll, organitzadora dels premis i editora de la revista homònima. La cirereta final l’han posat dues cançons de la Coral Solstici de Blanes, que ha entonat ‘Senyor Sant Jordi’ i el ‘Cant de la Senyera’. Al llarg de l’acte la formació vocal també ha ofert tres altres cançons: ‘El cant del poble’, ‘Amèlia’ i ‘La cançó del soldadet’.

60ens Premis Recvll amb 4 guanyadors gironins i 2 anteriors guardonats

El jurat que ha triat les obres guanyadores en les cinc categories literàries (Narració, Poesia, Teatre, Periodisme i Retrat Literari) l’han composat Eloi Falguera, Josep Maria Fonalleras, Jordi Llavina, Laura Masmiquel, Mònica Rabassa, Francesc Robert i Salvador Roca. Per la seva banda, al jurat del Premi de Cançó en Català hi són Josep Maria Guinart, Sue Gere, Xavi Pendon, Josep Lluís Vidal i Joan Vissi.

Com a dada curiosa, cal dir que enguany al palmarès dels 60ens Premis Recvll hi ha una notable presència gironina, ja que quatre dels sis autors guardonats són del territori. Més concretament, es tracta de les categories de poesia, teatre, retrat literari i cançó en català. En canvi, el premi de narració ha estat per un barceloní, i el de periodisme per a un escriptor de Reus. Una altra dada a destacar és que dos dels autors guardonats és la segona vegada que han rebut un Premi Recvll, més concretament en les categories de Teatre i Periodisme.

Premi de Narració Joaquim Ruyra – Dotació: 2.500 €
Jaume Capsada Coll (Barcelona) – Obra: Al país dels ungrus
Viu a Palà de Torroella, una població que ha reproduït conjuntament amb Ester Llobet al llibre ‘La grandària del món. Entorn, història i imaginari de Palà de Torroella’. L’any 1997 va escriure amb Valeria Bergallí l’adaptació teatral de ‘L’estrany cas del Doctor Jeckyll i Mister Hyde’, que es va representar a La Cuina de l’Institut del Teatre, i afirma que mai no havia donat un text per acabat.

Premi de Poesia Benet Ribas – Dotació: 2.000 €
Clara Ballart Lladós  (Girona) – Obra: La llum igual
Nascuda a Barcelona l’any 1995, fa tot just dos anys va guanyar el 37è premi de poesia Miquel Martí i Pol amb el poemari ‘L’aigua entre les coses’. Formada acadèmicament com a filòloga anglesa a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat de Cambridge, actualment treballa en el seu doctorat a la UOC al voltant de la censura i l’art com a missatge polític i llibertari.

Premi de Teatre Josep Ametller – Dotació: 2.000 €
Carles Batlle Jordà (Argelaguer) – Obra: La Seducció
Novel·lista, autor teatral i traductor, les seves obres dramàtiques –traduïdes a més d’una desena de llengües- han estat estrenades i publicades a diversos països d’Europa i Amèrica. És la segona vegada que guanya el Premi Recvll de Teatre, després que l’any 2002 ho va fer amb l’obra ‘Oasi’, que va obtenir el premi a la millor traducció a l’alemany al Festival del Stadt Theater de Bremen al 2004. Entre les seves obres escèniques destaquen ‘Temptació’, estrenada l’any 2004 al Teatre Nacional de Catalunya i al Burgtheater de Viena; o bé ‘Still Life’, que també es va estrenar al Teatre Nacional de Catalunya la temporada 2019-2020.

Premi de Periodisme Salvador Reynaldos – Dotació: 800 €
Fcesc. Xavier Ferré Martí (Reus) – Obra: Mare Nostrum, mare mortum
Psicòleg i escriptor, és la segona vegada que guanya un Premi Recvll, tot i que no en la mateixa categoria literària. L’any 1980 va ser guardonat amb el Premi d’Assaig Literari amb ‘Passat, present i futur de l’escoltisme’. Poder assistir enguany a l’acte de lliurament, li ha significat treure’s l’espina que tenia clavada des de llavors. Això és perquè fa 44 anys estava fent el servei militar i no va poder venir a Blanes per recollir-ho personalment, cosa que van fer els seus pares en nom d’ell. Ha escrit obres en diversos gèneres, i la seva activitat actual com a voluntari de Creu Roja en suport psicològic i docència a persones vulnerables l’ha permès conèixer de primera mà els periples de persones arribades de fora, que l’ha inspirat per escriure el text guanyador.

Premi de Retrat Literari Rafel Cornellà – Joaquim Abril – Dotació 800 €
David Moré i Aguirre (Tossa) – Obra: A les envistes dels cent

Llicenciat en història a la Universitat de Girona, té un màster de gestió d’organitzacions i projectes culturals per la UdG el 2003, i un altre de recerca històrica per la mateixa universitat el 2011, i actualment és doctorand en aquest centre universitari i arxiver de Tossa de Mar. Autor de diverses monografies, ha escrit nombrosos articles sobre història local tossenca, i és membre de diversos centres d’estudis i altres entitats cultural.

Premi Cançó en Català – Dotació: 500 €
Mireia Pagès Farró (Girona) – Cançó: Sé que no t’agrado així
Graduada en 6è grau professional de piano clàssic i en llenguatge musical, i compta amb estudis de cant, dansa i teatre. És música en casaments, presentacions i tot tipus d’esdeveniments i celebracions. Com a cantautora, actualment està preparant la publicació del seu primer EP. El seu estil musical el defineix ella mateixa com a melancòlic, íntim i influït pel soul i el pop. A banda de la seva faceta musical, està estudiant de 4rt de Comunicació Audiovisual, és col·laboradora de Televisió Costa Brava, i entusiasta del Cinema i el Teatre Musical.

 


Ajuntaments i Municipis de Catalunya Ajuntament Municipi

Ajuntament Girona, Ajuntament Figueres, Ajuntament Blanes, Ajuntament Lloret de Mar, Ajuntament Olot, Ajuntament Salt, Ajuntament San Feliu de Guíxols, Ajuntament Roses, Ajuntament Banyoles, Ajuntament Palafrugell, Ajuntament Palamós, Ajuntament Llagostera Ajuntaments Gironès, Ajuntaments Pla de l'Estany, Ajuntaments La Selva, Ajuntaments Baix Empordà, Ajuntaments Alt Empordà, Ajuntaments Garrotxa, Ajuntaments Ripollès, Ajuntaments Cerdanya, Ajuntaments Baix Llobregat, Ajuntaments Barcelonès, Ajuntaments Vallès Oriental, Ajuntaments Vallès Occidental, Ajuntaments Barcelona, Ajuntaments Lleida, Ajuntaments Tarragona, Notícies, Notícies Girona, Notícies Barcelona, Notícies Figueres, Notícies Lleida, Notícies Tarragona, Notícies Blanes, Notícies Olot, Notícies Roses, Notícies Llagostera, Notícies diputació, Notícies municipals, Notícies alcaldes, Notícies regidors, Notícies municipis, Notícies pobles, informació municipal, informació política, informació electoral, informació local, informació provincial, informació regional, informació alcaldes, informació regidors, informació consistorial, informació Girona, informació Barcelona, informació Tarragona, informació Lleida, informació gironès, informació comarcal, Barcelona alcaldes, Barcelona regidores , Barcelona municipis, Barcelona municipi, Barcelona Diputació, Barcelona comarca, Barcelona consistori, Barcelona ple, Barcelona eleccions, Barcelona notes premsa, Barcelona polítics, Barcelona polític, Barcelona consell comarcal, Barcelona consellers, Barcelona poblacions, Barcelona ciutat, Girona alcaldes, Girona regidores, Girona municipis, Girona municipi, Girona Diputació, Girona comarca, Girona consistori, Girona ple, Girona eleccions, Girona notes premsa, Girona polítics, Girona polític, Girona consell comarcal, Girona diputats, Girona consellers, Girona demarcació, Girona poblacions, Girona ciutat, Lleida alcaldes, Lleida regidores, Lleida municipis, Lleida municipi, Lleida Diputació, Lleida comarca, Lleida consistori, Lleida ple, Lleida eleccions, Lleida notes premsa, Lleida polítics, Lleida polític, Lleida consell comarcal, Lleida diputats, Lleida consellers, Lleida demarcació, Lleida poblacions, Lleida ciutat, Tarragona alcaldes, Tarragona regidores, Tarragona municipis, Tarragona municipi, Tarragona Diputació, Tarragona comarca, Tarragona consistori, Tarragona ple, Tarragona eleccions, Tarragona notes premsa, Tarragona polítics, Tarragona polític, Tarragona consell comarcal, Tarragona diputats, Tarragona consellers, Tarragona demarcació, Tarragona poblacions, Tarragona ciutat, Ajuntament Platja d'Aro, Ajuntament Begur, Ajuntament Llambilles, Ajuntament Quart, Ajuntament Corçà, Ajuntaments barcelonins, Ajuntaments catalans, ajuntaments Catalunya, ajuntaments comarcals, ajuntaments independents, notícies actualitat, notícies d'interès, notícies premsa, notícies diàries, notícies agencia, informació actualitat, informació premsa, informació diària, informació d'interès, informació última hora, Ajuntament Albiol, Albons, Alcanar, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alcover, Aldea| Aldover, Aleixar, Alella, Alfara de Carles, Alfarràs, Alfés, Alforja, Algerri, Alguaire, Alins, Alió Almacelles, Almatret, Almenar, Almoster, Alòs de Balaguer, Alp, Alpens, Alpicat, Alt Àneu, Altafulla, Notícies Amer, Ametlla de Mar, l' Ametlla Vallès, Ampolla, Amposta, Anglès, Anglesola, Arbeca, Arboç, Arbolí, Arbúcies, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argelaguer, Argençola, Argentera, Argentona, Armentera, Arnes, Arres, Arsèguel, Artés, Artesa de Lleida, Artesa de Segre, Ascó, Aspa, Avellanes i a Linya, les Avià, Avinyó, Avinyonet de Puigventós, Avinyonet Penedès, Badalona, Badia Vallès, Bagà, Baix Pallars, Balaguer, Balenyà, Balsareny, Banyeres Penedès, Banyoles, Barbens, Barberà de la Conca, Barberà Vallès, Barcelona, Baronia de Rialb, Bàscara, Bassella, Batea, Bausen, Begues, Begur, Belianes, Bell-lloc d'Urgell, Bellaguarda, Bellcaire d'Empordà

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409