Canal Ajuntament

La Tourdera: una ruta entre el Montseny i la mediterrània

El projecte Tourdera pretén ajudar en la dinamització dels municipis interiors, que per si sols tenen poca capacitat d’atracció de visitants, però alhora també cerca complementar l’oferta dels municipis litorals

El Consell Comarcal de la Selva, juntament amb 18 ajuntaments de la conca de la Tordera, coordina desenvolupant el projecte Tourdera també conegut com a la Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies

Des de fa uns anys, el Consell Comarcal de la Selva, juntament amb 18 ajuntaments de la conca de la Tordera, coordina desenvolupant el projecte Tourdera, també conegut com la Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies. Per fer-ho, el Consell Comarcal de la Selva té signat amb cadascun dels ajuntaments participants un conveni de col·laboració i anualment realitza una reunió de seguiment amb tots ells per valorar les accions efectuades i preveure’n de noves.

El projecte Tourdera, que neix amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament territorial dels municipis participants, consisteix en una ruta, per fer a peu o en bicicleta, que ressegueix els cursos fluvials de la Tordera i de la riera d’Arbúcies. Amb la ruta, s’aconsegueix un moviment de visitants pel territori que fan la ruta, que al final acaben incidint en economies locals dels municipis: restauració, pernoctacions, guiatges, lloguers, comerços locals, etc.

Nou directori d’empreses locals al web del projecte                            

Una de les actuacions que s’ha dut a terme aquest any 2023 en el marc d’aquest projecte és la incorporació d’un directori d’empreses a la pàgina web del projecte www.tourdera.catper tal que els usuaris que vulguin puguin preparar la ruta puguin preveure els llocs on pernoctaran, dinaran, llogaran les bicicletes, etc. Qualsevol empresa dels municipis participants en aquest projecte hi pot participar, facilitant les dades necessàries i el consentiment per publicar-les.

A grans trets, el projecte Tourdera pretén ajudar en la dinamització dels municipis interiors, que per si sols tenen poca capacitat d’atracció de visitants, però alhora també cerca complementar l’oferta dels municipis litorals, que ja reben per si sols molts visitants, però que necessiten diversificar la seva oferta per ser més atractius.

A la pàgina web del projecte (www.tourdera.cat) es pot accedir a tota la informació de la ruta, amb plànol detallat, punts d’interès, afectacions, descripció detallada dels trams, etc. Es tracta d’una ruta que, globalment, supera els 200km de recorreguts, té la seva pròpia senyalització i es troba molt ben connectada amb fins a 9 estacions de tren.

Aquelles persones que vulguin disposar de més informació d’aquesta ruta poden fer-ho a través de la pàgina web (www.tourdera.cat) o bé seguir l’actualitat a través dels perfils de les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram).            

Els 18 municipis que formen part d’aquest projecte són: Arbúcies, Blanes, Malgrat de Mar, Fogars de la Selva, Fogars de Montclús, Hostalric, Massanes, Montseny, Breda, Gualba, Riells i Viabrea, Sant Celoni, Sant Feliu de Buixalleu, Palafolls, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Tordera i Vallgorguina.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version