Canal Ajuntament

Articles

Municipàlia es consolida com la fira de referència del sector

La 20a edició de Municipàlia i la 4a edició d’Innocamping han tancat avui les portes “amb una valoració positiva tant per la quantitat —uns 20.000— i qualitat dels visitants, com per la consolidació definitiva del certamen com un referent al sud d’Europa en l’àmbit dels serveis i els equipaments municipals”, segons ha afirmat Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida i president de la Comissió Delegada de Fira de Lleida. Saló ha destacat que Municipàlia “és el saló líder en temes d’innovació en la gestió urbanística i municipal”.

Saltó ha destacat la missió comercial International Mediterranean Networking i la missió tècnica internacional Latinoamerica Commercial & Working Meeting. La primera, coordinada per l’Associació Multisectorial d’Empreses (AMEC Urbis), ha estat integrada per representants d’Egipte, Marroc, Romania i Tuníssia, els quals han mantingut 140 entrevistes individuals amb empresaris de Municipàlia. Quant a missió tècnica internacional Latinoamerica Commercial & Working Meeting, ha aplegat 25 representants polítics i tècnics de 8 països llatinoamericans (Bolívia, Colòmbia, Equador, Guatemala, Mèxic, Perú, la República Dominicana i Xile).

De la seva banda, Paco Cerdà, tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Lleida, ha remarcat la importància d’Innocamping, un saló  que enguany ha aplegat representants d’alguns dels grups empresarials més importants del sector.

Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, ha incidit especialment en la internacionalització del certamen —“la majoria d’empreses expositores són d’àmbit internacional”, ha dit—, i més concretament en el balanç positiu de les accions desenvolupades per les delegacions estrangeres que han visitat Municipàlia. Oró ha destacat també que les dates en les quals se celebra el saló “són òptimes, ja que uns mesos abans tenen lloc les eleccions municipals i els nous equips de govern troben en aquesta fira tot tipus de solucions per al seus nous projectes municipals”. 

D’altra banda, la trobada firal ha tingut un impacte econòmic de 12 milions d’euros (en sectors com l’hostaleria, restauració, comerç, transports, etc.). 

Municipàlia (Fira Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals) i Innocamping (Saló Nacional Professional de Serveis i Equipaments per als Càmpings, Allotjaments Turístics i Empreses Esportives i de Lleure) han tingut lloc de 22 al 24 d’octubre amb 320 expositors nacionals i una quarantena d’activitats paral·leles, entre jornades tècniques, taules rodones, sessions de networking internacional, presentacions, conferències, missions inverses i demostracions.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version