Canal Ajuntament

Articles

Arriba la Festa Major de Begues amb propostes per a totes les edats

La programació d'enguany arriba carregada de propostes, amb activitats noves i d'altres que s'han modificat per adaptar-les a la situació de sequera i a la nova realitat climàtica. Ajuntament i entitats locals han preparat una trentena d'activitats per a totes les edats.

Del 20 al 25 de juliol, Begues viurà el gruix de les activitats de la seva Festa Major. Un esdeveniment el programa del qual compta amb una trentena de propostes per a totes les edats i que s’ha adaptat a les condicions de sequera i de temperatures més elevades que provoca el nou escenari climàtic.

En aquest sentit, enguany s’han modificat aquelles activitats relacionades amb l’aigua i les que es feien en hores de ple sol adreçades a un públic més sensible a les altes temperatures. Així, aquest any les mesures decretades pel pla de sequera no permeten oferir el tradicional tobogan aquàtic, però en el seu lloc s'ha programat una jornada d'inflables i jocs d'aigua a la Piscina Municipal (el 24 de juliol, de les 17 a les 20 h).

A més, la cercavila popular i l’arrossada deixaran de fer-se a les hores centrals del migdia per traslladar-se a horaris més agradables: la cercavila de gegants i capgrossos tindrà lloc el divendres 21 de juliol a partir de les 19.15 h, mentre que l'arrossada es transforma en fideuada i es farà el dilluns 24 de juliol a partir de les 20 h, com a preàmbul de les havaneres.

Finalment, i com ja va sent habitual en les darreres edicions de la Festa Major, enguany no hi haurà focs d’artifici per cloure l’esdeveniment. Es tracta d’una mesura presa amb la intenció d’evitar al màxim el risc d'incendis forestals. En canvi, es pot garantir el Correfoc de Festa Major, dissabte 22 de juliol a les 22 h. El recorregut s'ha modificat lleugerament, de manera que es pugui assegurar la seva celebració fins i tot si aquell dia les condicions meteorològiques fossin extremes. Tot i així, com sempre passa amb qualsevol activitat on intervingui foc, la seva celebració queda supeditada a última hora als permisos que atorga la Generalitat en funció del nivell de risc d'incendi vigent aquell dia i a d'altres factors preventius.

Escape room i ball al Goula

A banda de les novetats motivades per aquest nou escenari climàtic, la Festa Majord’aquest any presenta altres novetats per a diferents franges d'edat: els infants de 0 a 3 anys i les seves famílies gaudiran d'un espai de joc per a nadons (25 de juliol al carrer Catalunya) mentre que adolescents i joves podran participar d'un escape room de carrer (22 de juliol a partir de les 18 h a la plaça Camilo Riu) o una sessió de joc d'estratègia Lasertag (25 de juliol de les 17 a les 20 h al parc de la Costeta), entre d'altres. 

Per als més grans arriba una altra de les novetats destacades de la programació d’enguany: una sessió de ball de Festa Major al Teatre El Goula, que servirà per cloure la Festa Major. Serà el 25 de juliol, a partir de les 21.30 h.

La resta de la programació està farcida d’activitats tradicionals i per a tots els gustos: tornejos de futbol, sardanes i bitlles catalanes, la trobada castellera o el Trivial de Begues, que enguany es trasllada al Parc de la Costeta, el 16 de juliol.

A la programació d'enguany també hi trobem molta música, amb un plat fort: la nit de tributs que tindrà lloc dissabte 22 de juliol a partir de les 23.30 h a la plaça de l'Ateneu. 

Finalment, cal destacar la desena edició de les Penyes, les quals es desenvoluparan del 20 al 22 de juliol a l’exterior del Fixu. Hi participaran 26 penyes formades per joves beguetans en un recinte gestionat de forma conjunta per penyistes i Ajuntament. Com ja va passar l'any passat, amb l'objectiu de garantir la seguretat dels participants i controlar els aforaments permesos, al recinte només hi podran accedir els i les joves degudament inscrits a Penyes o aquelles persones que disposin d'acreditació. Per a la resta, just a l'exterior de la Zona Esportiva s'hi celebraran concerts, una discomòbil i fira d'atraccions.

Consulta el programa de la Festa Major per a més informació.

1688822458festa-major_begues.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version