Canal Ajuntament

Articles

Baix Llobregat: Ni som cinturó vermell ni som cinturó taronja

Ja estem a principis d’octubre i sembla que hagin passat molts mesos des de les eleccions del 27 de setembre per culpa de la quantitat d’informació que s’ha generat posteriorment.  Voldria convidar-vos a que, en mig d’aquesta turbulència postelectoral ens aturem un moment per fer una lectura assossegada dels resultats. Concretament vull centrar aquesta reflexió en el què ha passat a casa nostra, a l’àrea metropolitana, una realitat demogràfica conformada per 36 municipis, amb l'índex de població més alt del país, uns 3.225.000 habitants..

Junts pel Sí ha estat la opció preferida en l'àrea metropolitana amb el suport d'un 31% dels votants, que vol dir  543.009 vots recollits.

Tot i els bons resultats de Junts pel Sí, els mitjans de comunicació d'àmbit estatal i la majoria de les forces polítiques ens volen marejar dient-nos allò de que ja no som el cinturó roig, ni un vermell destenyit, ara som el cinturó taronja. Es una evidència que Ciutadans ha sabut rendibilitzar la davallada de socialistes i populars per convertir-se en el referent de l'anti independentisme a Catalunya, i ha aconseguit uns excel·lents resultats, però molt lluny dels obtinguts per Junts pel Sí.

El vot a Ciutadans al conjunt de l'àrea metropolitana representa el 20% del total, que vol dir  353.854 vots recollits. Per tant, aquells que parlin del cinturó taronja menteixen descaradament. La força majoritària en l'àrea metropolitana és Junts pel Si, i aquest recolzament de l'àrea metropolitana a l'independentisme és el que ha permès la victòria d'aquesta opció al Parlament català.

Aquests resultats demostren que la polarització independentista també és una realitat al territori metropolità..

El conjunt de la ciutat global metropolitana ha canviat la direcció del seu vot i ens hem sumat al projecte independentista, convertint-nos en el motor del procés, convençuts de que la independència ens permetrà fer un país millor per a tots, i això, per suposat, inclou el territori metropolità.

La candidatura de Junts pel Sí s’ha presentat amb un programa electoral que, malgrat  que algunes forces polítiques l'hagin menystingut i d'altres han negat la seva existència, ha estat refrendat per la majoria del poble català. Ens vam presentar amb un programa electoral i amb un full de ruta que seguirem fil per randa.

 

La revolució dels somriures és un compromís per la llibertat, que es basa en una educació de qualitat per tothom, en un país sense pobresa, en un estat on puguem invertir en infraestructures al servei de tots, en un estat on gestionarem els nostres recursos i acabarem amb les retallades, on les pensions dignes estaran assegurades, on es potenciarà el teixit productiu, on es lluitarà aferrissament contra l’atur, on es millorarà la sanitat i els serveis socials, on gaudirem de la ciutadania europea,....en un Estat Nou i Independent.

Isidre Sierra i Fusté

Alcalde de Sant Climent de Llobregat

 

Portaveu Grup Metropolità CiU

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version