Canal Ajuntament

Solsona. Els nous positius al Solsonès es redueixen fins a una tercera part amb vuit casos en una setmana

L’extensió del coronavirus al Solsonès va de baixa. El nombre de nous casos detectats segueix disminuint fins al punt que durant la setmana passada el Centre Sanitari en van diagnosticar un total de vuit, una tercera part dels positius de la setmana anterior. Així mateix, tot i que l´índex del risc de rebrot continua sent molt alt tant a la comarca (245,91 punts) com a la capital (313,43), per primer cop aquest any la taxa de reproducció de la malaltia se situa per sota l’1 (0,68), la qual cosa significa que l’epidèmia no creix.    

S’han diagnosticat set casos positius a partir de 111 proves PCR i un a partir de 24 TAR. En relació a la vaccinació de les persones dependents, des del Centre Sanitari del Solsonès s’han administrat 258 vacunes durant les dues primeres setmanes de vacunació a aquest col·lectiu.

Quant als grups escolars, en aquests moments no n’hi ha cap de confinat a tota la comarca. Un altre dels indicadors de l’evolució de la pandèmia es troba a les aigües residuals. Segons el visor Sarsaigua, coordinat per l’Institut Català de Recerca de l’Aigua, les aigües de l’estació depuradora de Solsona i Olius mostren una circulació mitjana del SARS-CoV-2 amb una tendència estable. 

Malgrat aquest conjunt de dades, que continuen evidenciant un risc de rebrot molt elevat, el Centre Sanitari i l’Ajuntament de Solsona demanen a la població que eviti a una relaxació que pugui conduir a un repunt de contagis.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version