Canal Ajuntament

Figueres. Inauguració de l'exposició fotogràfica del barri de Sant Joan

El pròxim dijous 20 de setembre a les 19h, en el Museu de l’Empordà s’inaugura l’exposició basada en la mirada fotogràfica sobre la ciutat de Figueres d’un grup de nois i noies del barri de Sant Joan, resultat d’un taller impartit pel fotògraf Raimon Solà (Barcelona 1967).

El barri de Sant Joan ha estat en el punt de mira del fotògraf Raimon Solà durant més de tres anys. Fruit d’aquest treball n’ha documentat la vida quotidiana i la seva gent, mostrant-ho arreu en vàries exposicions i en un curtmetratge documental. Tot aquest material audiovisual ha format part del projecte “L’altre costat de la carretera” en referència a la ubicació del barri respecte la carretera de Llers.
Avui, després d’ensenyar la seva mirada sobre el barri, ha volgut donar una oportunitat als més joves perquè mostressin la seva sobre el món que els envolta. Així, a partir de l’ensenyament dels conceptes més bàsics de la fotografia, els ha acompanyat en l’experiència d’observar l’entorn a través d’una càmera. L’objectiu del taller no ha estat tant el domini de la tècnica com despertar la curiositat per elaborar un discurs personal a partir de la fotografia. El resultat són vuit mirades particulars sobre la ciutat de Figueres i la seva gent.
A banda de descobrir el treball d’aquests nous aficionats a la fotografia, a l’exposició també es podrà contemplar el curtmetratge documental “L’altre costat de la carretera”, de Raimon Solà i Medusa Cultura, realitzat amb l’ajut de les Beques Agita de l’Ajuntament.
L’exposició es podrà visitar al Museu de l’Empordà del 20 de setembre al 7 d’octubre. El mateix dia 20 de setembre, en acabar la inauguració al Museu de l’Empordà, se celebrarà una festa al barri de Sant Joan amb la projecció de les fotografies dels nens i nenes sobre una paret del carrer.
El taller ha estat subvencionat per La Obra Social de La Caixa com a projecte cultural d’impacte social.

Per més informació us podeu adreçar a:
Eduard Arderiu  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Museu de l’Empordà  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version