Canal Ajuntament

L’ACM es reuneix amb la FEMP i l'FMC per abordar l’agenda municipalista comuna

L’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP), i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) han establert avui la primera trobada telemàtica des de l’inici del mandat municipal. Aquesta ha sigut la primera ocasió en què el president de l’ACM i alcalde de Deltebre, Lluís Soler, i el president de la FEMP i alcalde de vigo, Abel Caballero, han mantingut una reunió institucional. La trobada s’ha completat amb la Federació de Municipis de Catalunya, encapçalada per la seva presidenta, Olga Arnau.

L’objectiu de la trobada era establir una primera presa de contacte, al màxim nivell, amb la institució municipalista espanyola, amb qui els uneix una agenda compartida, i posant especial èmfasi en l’alliberament dels superàvits i romanents municipals per tal de poder-los destinar a la reactivació socioeconòmica, així com en la derogació de la LRSAL. En aquest sentit, el municipalisme català ha insistit en la necessitat d’actuar de forma consensuada i determinada per no perdre més temps, per disposar dels recursos i de totes les eines i autonomia, de forma immediata.

Pel que fa a l’agenda municipalista, el president de l’ACM i alcalde de Deltebre, ha destacat que “la reactivació socioeconòmica ha de venir liderada pels pobles i ciutats, i això només serà possible si podem disposar dels nostres propis recursos, i la plena autonomia, derogant la LRSAL”.

A més, ha manifestat que “en aquest context, cal que les grans decisions que afecten al municipalisme es prenguin des del màxim consens i diàleg. Des del principi de la pandèmia, vam reclamar la suspensió de la regla de la despesa i l’ús del superàvit i romanents per a fer front a la reactivació, i que la decisió s’havia de prendre amb un intercanvi d’idees i comunicació el més ampli possible”.

A la reunió també hi han participat per part de l’ACM, els vicepresidents de l’entitat Àstrid Desset, Sergi Pedret, Mercè Bosch, Xavi Paz, i Eloi Hernández, així com la secretària general Joana Ortega i el secretari general adjunt Sergi Penedès. Per part de la FEMP també hi ha estat presents el secretari general, Carlos Daniel Casares; la vicepresidenta segona i alcaldessa de Toledo, Milagros Tolón; l’alcalde de Rivas Vaciamadrid, Pedro del Cura; i l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet.

Per part de la Federació de Municipis de Catalunya hi han assistit, entre altres, la seva presidenta, Olga Arnau i els vicepresidents David Bote, Montserrat Candini, Xavier Fonollosa i Eduard Rivas, a més del secretari general, Magí Rovira, i les secretàries generals adjuntes Roser Colomé i Susanna Mérida.

Recordem que l’ACM no forma part de la FEMP, sinó que és una entitat municipalista autònoma i independent. A més, és la entitat municipalista de referència a Catalunya amb més de 1.000 ens locals associats. Actualment, un total de 938 de 947 ajuntaments en són socis, juntament amb els 41 consells comarcals, les 4 diputacions i una trentena d’EMD, consorcis i mancomunitats.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version