Canal Ajuntament

Platja d'Aro. Exposició de Javier Montesol a Castell d'Aro (3 octubre-22 novembre)

Exposició Una visió de Fortuny (pdf) de Javier Montesol (web) a les sales d’art del Castell de Benedormiens de Castell d’Aro, del 3 d’octubre al 22 de novembre amb una quarantena d’obres elaborades en tècnica mixta sobre paper i fusta, olis i aiguada. La mostra forma part del cicle anual d’exposicions al municipi organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, i que s’estén alhora al Parc dels Estanys i a la Masia Bas de Platja d’Aro. Inauguració dissabte 3 d’octubre (19 h) amb la presència de l’artista que des d’una hora abans elaborarà una obra en directe i de cara al públic que tot seguit també s’exposarà, i que passarà a formar part del Fons Municipal d’Art. També llavors es presentarà el catàleg commemoratiu de la mostra editat pel consistori. Visita en entrada lliure i gratuïta, caps de setmana i festius (11-13 h i 17-20 h).

Nascut a Barcelona l’any 1952, el 1972 cofunda Star, la primera revista espanyola de còmic underground de l’estat. Durant les dècades dels 70 i 80 participa activament en la vida cultura barcelonina col·laborant en el naixement de revistes, amb radionovel·les o publicant àlbums de còmic A finals dels 80 s’inicia en la pintura i participant des de l’any 1987 en l’innovador concepte de venta SupermercArt. La seva primera exposició individual va ser el 1990, i el 1992 s’instal·la durant set anys a França, abandonant el còmic per dedicar-se a la pintura, fins al 2011 quan escriu i dibuixa la novel·la gràfica Speak low.

Durant la dècada dels 90 i fins avui ha fet multitud d’exposicions individuals a Madrid, Barcelona, Nantes, etc. Ha realitzat obra gràfica editant serigrafies, litografies o imatges digital realitzades amb iPad. També és autor de cartells i de la escenografia del musical Guys & Dolls Pictòricament les seves referencies són l’obra de Bonnard i la cal·ligrafia oriental, interessat en el paisatge urbà, la tauromàquia i també en acte pictòric com a espectacle, realitzant grans pintures en directe davant del públic. L’any 2017, Museo del Prado Difusión edita la seva novel·la gràfica Idilio, los apuntes de Fortuny. El juny de 2018 presenta al Seminari de Tarragona l’exposició Una visió contemporània de Fortuny, i a l’octubre de 2019, realitza una versió a mida real de La Batalla de Tetuán al MNAC.

L’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, tot i que amb diverses modificacions de calendari arran de la pandèmia, ofereix enguany bona part del seu programa expositiu, ja que tant el Castell de Benedormiens com la Masia Bas són equipaments amb la possibilitat de garantir l’aforament adequat, i el Parc dels Estanys de Platja d’Aro acull mostres escultòriques de gran format a l’aire lliure: actualment i fins al febrer de 2021 s’hi pot veure la mostra En el camí... i encara aprenc d’Ángel Camino (pdf), que simultàniament també ha exposat aquest estiu obra de petit format i gravats a la Masia Bas de Platja d’Aro. En l’espai del Castell de Benedormiens, abans de Montesol hi ha exposat Glòria Muñoz i Navarro Vives.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version