Canal Ajuntament

Blanes. Blanes restringeix l’estacionament a la cèntrica Plaça dels Dies Feiners a l’horari de càrrega i descàrrega

Aquestes darreres setmanes la Policia Local de Blanes ha estat rebent moltes queixes dels veïns de la Plaça dels Dies Feiners pel perill que comporta pels vianants l’estacionament de vehicles i el continuat anar i venir de cotxes a munt i a vall. La causa d’aquesta queixa és que no es compleixen els horaris de càrrega i descàrrega durant els quals està permès l’estacionament, tal com s’indica amb senyalització vertical.

La Plaça dels Dies Feiners està situada al centre de Blanes, més concretament darrera l’edifici de l’Ajuntament, i és un lloc de pas molt freqüentat tant pels veïns com pels qui es mouen pel centre per anar a comprar o fer-hi gestions. Precisament perquè està situada al nucli històric de la vila, envoltada de comerços i establiments, està permès l’estacionament pels vehicles comercials per facilitar l’activitat a les botigues.

Poden fer càrrega i descàrrega en un determinat horari els dies laborables: els matins de 8 a 11 i a les tardes des de les 3 fins les 5, només durant un interval de temps que no superi el quart d’hora. Els dies festius, caps de setmana, i fora d’aquest horari està prohibit l’estacionament. Ara bé, malgrat aquest extrem, les queixes dels veïns han anat en augment, en el sentit que hi ha vehicles estacionats a tothora, sigui o no horari de càrrega i descàrrega, i sense que estiguin feinejant pels comerços del voltant.

Restricció de l’estacionament només a l’horari de càrrega i descàrrega

Els darrers dies la Policia Local de Blanes ha estat especialment rigorosa a l’hora de sancionar els vehicles que no disposaven de la preceptiva autorització per estacionar o bé no eren vehicles comercials durant l’horari de càrrega i descàrrega, però la mesura no ha tingut el resultat esperat i continua havent-hi vehicles a tothora. Davant aquesta situació, l’Ajuntament de Blanes ha decidit restringir l’estacionament estricament als horaris de càrrega i descàrrega.

Perquè la mesura pugui ser efectiva, aquest dimecres les Brigades Municipals s’han encarregat d’instal·lar dues pilones que impedeixen l’accés a la Plaça dels Dies Feiners, dos obstacles que només es trauran coincidint amb els horaris de càrrega i descàrrega. La resta del temps, no podrà accedir ningú inclosos els què disposen d’autoritzacions temporals.

Qualsevol que vehicle vulgui accedir a la Plaça dels Deies Feiners –per motius d’emergència o casos excepcionals- hauran d’estar prèviament autoritzats per la Policia Local de Blanes. Un cop ha estat tot l’operatiu desplegat, la Policia Local també s’ha encarregat d’informar als locals comercials al voltant de la Plaça dels Dies Feiners, així com dels serveis afectats. Val a dir per últim que aquesta mesura no afecta les motocicletes, que podran seguir estacionant a la zona del vial permesa. 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version