Canal Ajuntament

Blanes. Protecció Civil i Policia Local de Blanes, Bombers i Salvament Marítim rescaten un veler amb 9 tripulants

La suma d’esforços de diversos cossos d’emergència i seguretat va fer possible el passat cap de setmana rescatar sans i estalvis als ocupants d’un veler que es va quedar sense motor. Els fets van tenir lloc dissabte, a quarts de 5 de la tarda. Una trucada del 112 seguida d’una de Salvament Marítim al Centre Receptor d’Alarmes de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes va alertar que hi havia un vaixell que s’havia trobat amb problemes quan navegava prop de  Cala S’Agulla, davant de Cala Treumal, a la costa de Blanes.

Poc després, mentre s’engegava l’operatiu, Salvament Marítim informava que l’embarcació `Salvamar Sirius´ s’estava dirigint cap al punt d’emergència per coordinar i supervisar les tasques de rescat. Mentre la Policia Local i Bombers s’hi van adreçar per terra, Protecció Civil ho va fer amb la seva embarcació semirígida per mar. Va ser així com va poder comprovar que el veler amb problemes es trobava molt a prop de les roques de la costa.

Coordinació de diversos efectius d’emergències

Des de terra, Bombers de la Generalitat amb base a Lloret de Mar van amarrar el veler a les roques, evitant així que no es mogués més, per facilitar les posteriors maniobres que calia fer encara. Paral·lelament, es va afegir a les tasques de rescat la ‘Salvamar Sirius’, embarcació de Salvament Marítim amb base operativa a Palamós.

Finalment, el vaixell de Salvament Marítim va fer arribar un cap –és a dir, una corda- a Protecció Civil Blanes perquè aquesta, al seu temps, pogués atansar-la fins al veler al tractar-se d’una embarcació amb major mobilitat. Feta aquesta maniobra, la Salvamar Sirius, va treure el veler de la zona perillosa on es trobava i el va remolcar fins al Club de Vela Blanes acompanyats de l’embarcació de Protecció Civil.

Els nou tripulants del veler van arribar sans i estalvis al Club de Vela Blanes, on va romandre l’embarcació que havien llogat des de Barcelona. Val a dir que les dificultats amb què es va trobar el veler les va provocar l’aturada del motor després de quedar-se sense hèlix, cosa la qual va causar que es quedessin sense la possibilitat de propulsió. 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version