Canal Ajuntament

Blanes. Blanes enceta la Diada amb els actes més solemnes: la hissada de la senyera i l’ofrena a Lluís Companys

L’Ajuntament de Blanes ha encetat la celebració de l’11 de Setembre amb els actes institucionals més solemnes que s’organitzen cada any amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. A les 11 del matí un destacament de la Policia Local de Blanes, acompanyat per comandaments dels Mossos d’Esquadra, han format al Passeig de Dintre, davant la façana principal de l’edifici consistorial, on també esperaven dempeus els regidors i regidores del consistori.

La cerimònia s’ha encetat quan el cap de la Policia Local, Joan Garcia, ha acompanyat l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, perquè saludés un per un als i les agents, a més dels oficials que restaven en formació al Passeig de Dintre. Després de les salutacions, el batlle s’ha incorporat a la filera on l’esperaven la resta de membres de la corporació, tal com marca el protocol de l’acte institucional.

Hissada de la Senyera des del balcó principal de l’Ajuntament

Ha estat llavors quan ha arribat el moment més solemne de la cerimònia: un agent de la Policia Local de Blanes ha encetat la cerimònia d’hissar la senyera des del balcó principal consistorial al so de l’himne nacional de Catalunya, ‘El Cant dels Segadors’. Al mateix temps, durant tota la cerimònia, els agents i comandaments dels dos cossos de seguretat s’han mantingut ferm la salutació oficial corresponent.

La hissada de la senyera ha anat acompanyada del desplegament de dues altres banderes de grans dimensions que emmarquen la principal del balcó. Aquestes altres dues senyeres gegantines abasten embolcallen simbòlicament l’edifici consistorial de dalt a baix: des de la teulada fins al terra, i acompanyen la senyera que oneja al balcó, l’única bandera que de manera excepcional estarà onejant des d’avui i fins dilluns a l’Ajuntament de Blanes.

Ofrena Institucional davant el Monument a Lluís Companys

La part més solemne de la Diada Nacional de Catalunya a Blanes s’ha completat poc després amb l’altra celebració carregada de sentiment i simbolisme l’Ofrena Institucional que s’ha fet davant el Monument a Lluís Companys, que ha tingut lloc a 2/4 de 12 del migdia. En aquesta ocasió val a dir que l’acte tenia com a element commemoratiu afegit que enguany se celebra el 80è aniversari del seu afusellament.

L’alcalde, acompanyat d’un representant de cada grup polític municipal -ERC, PSC, BeCP, JxB i el regidor no adscrit-, han dipositat un centre floral davant el monòlit en memòria de l’únic president escollit democràticament a les urnes que ha mort executat. L’acte oficial s’ha fet novament acompanyat de l’Himne Nacional de Catalunya, comptant igualment amb la participació de representants dels cossos de seguretat que operen a Blanes. L’únic grup polític municipal absent en tots dos actes ha estat el de Ciutadans, que no hi ha assistit per sisè any consecutiu.

Actes amb mesures COVID i Sardanes per tancar la Diada

D’altra banda, val a dir que tant la hissada de la senyera com l’ofrena institucional han complert escrupolosament amb totes les mesures de seguretat per contenir el contagi de la COVID-19. En aquest darrer sentit, per evitar promoure aglomeracions de públic, l’ofrena de 2/4 de 12 ha estat única, i no envoltada de les que fan diferents forces polítiques com s’ha vingut fent els darrers anys.

Els actes institucionals amb motiu de l’11 de Setembre es tancaran a les 8 del vespre d’avui divendres, amb un Concert de Sardanes amb la Cobla La Flama de Farners que tindrà lloc al Banc dels Músics del Passeig de Mar. Es tracta d’un concert per gaudir de la música, ja que en compliment de les mesures COVID no es poden ballar.

En aquest darrer sentit, per accedir al recinte on hi haurà una 70ena de cadires instal·lades, es podrà fer amb entrada lliure, si bé es farà un registre d’assistents conforme s’hi vagi accedint. Tothom que hi entri haurà de dur la preceptiva mascareta, mantenir la distància de seguretat i posar-se gel hidroalcohòlic que se li facilitarà. Per coordinar i supervisar el compliment de les mesures es comptarà amb un grup d’ordre. 

1600081202Hissada Senyera 11.jpg
1600081202Hissada Senyera 12.jpg
1600081202Hissada Senyera 15.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version