Canal Ajuntament

Blanes. Les obres de reparació de l’espigó del port trencat pel Temporal Glòria estaran enllestides a principis del 2021

Aquest migdia ha tingut lloc a la zona portuària de Blanes una visita a les obres de reparació dels danys estructurals ocasionats pel Temporal Glòria al Port del municipi. L’han encapçalat l’alcalde i el primer tinent d’alcalde de Blanes, Àngel Canosa i Jordi Urgell respectivament, acompanyats del director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, així com d’altres representants del sector nàutic i marítim del municipi, i tècnics de les obres.

Els treballs d’emergència, que es preveu tenir enllestits a principi del 2021, consisteixen en reforçar el dic de recer, especialment en la tercera alineació d’aquesta infraestructura on el temporal del passat mes de gener va causar un esvoranc a l’escullera i una obertura a l’espatller de 30 metres d’allargada. Els treballs serviran per donar estabilitat a la tercera alineació del dic i seguretat tant a les activitats portuàries com a les persones.

Ports de la Generalitat hi ha destinat 2’4 M€, i compten amb un termini d’execució de sis mesos i mig. Els primers treballs han consistit en retirar l’escullera provisional que es va col·locar l’endemà mateix del temporal, així com els enderrocs del tram d’espatller i del paviment afectat. Una vegada acabat, s’ha de reforçar la part exterior afectada amb la reposició de pedra d’escullera i blocs de formigó.

Blocs de formigó construïts a la mateixa zona portuària

En total, s’han de col·locar 20.000 tones d’escullera, 500 blocs de formigó de 22 tones per unitat i 206 blocs de formigó de 32 tones cadascun. La peculiaritat d’aquests treballs rau en què els blocs s’estan construint en una planta de formigó que s’ha instal·lat ex professo a la mateixa zona portuària. L’objectiu és evitar el pas diari de més de 30 camions carregats de formigó pel centre de la vila.

Els blocs s’aniran col·locant al llarg de l’escullera amb una grua de 350 tones dotada d’un braç de grans dimensions, instal·lada fa uns dies. Amb el seu ajut es podrà tornar a construir el tram d’espatller de 30 metres de longitud que va resultar afectat pel temporal. Les obres finalitzaran amb la pavimentació de la part del moll afectada, així com de la zona de treball.

En marxa el 1er punt de càrrega de vehicles elèctrics dels ports gironins

La segona part de la visita ha consistit en la posada en marxa d’una estació de recàrrega semiràpida al port de Blanes, el primer de caràcter públic que es posa en marxa arreu dels ports de la costa gironina. L’objectiu és contribuir a la transformació del model de mobilitat als ports de la costa catalana i ajudar a disminuir els gasos amb efecte hivernacle i la contaminació acústica, en el marc de la  lluita contra el canvi climàtic.

Després de Blanes, també està previst instal·lar-ne als ports de Llançà, Port de la Selva, Roses, l’Escala, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, amb un valor total de 82.000 euros. El punt de recàrrega per a vehicles elèctrics del port de Blanes pot actuar simultàniament amb dos vehicles. Ho fa amb corrent altern i una potència de 22 kW, amb un temps estimat de càrrega d’entre 2 i 4 hores, segons la bateria del vehicle.

Aquest equipament s’ha instal·lat en un lloc accessible, degudament senyalitzat, i es pot utilitzar de manera permanent per usuaris de qualsevol classe de vehicle elèctric estàndard. En podran fer us mitjançant una aplicació específica en qualsevol telèfon mòbil intel·ligent, amb un codi QR present al punt de recàrrega.

La visita d’aquest matí també ha comptat amb la participació del regidor d’Alcaldia, Albert Sanz; el Patró Major de la Confraria de Pescadors de Blanes, Eusebi Esgleas; el representant de Ports de la Generalitat a Blanes, Jordi Framis; el gerent del Club de Vela Blanes, Héctor Espadas; i el president de l’Associació de Pesca Esportiva Nostra Senyora del Vilar, Joan Surís, entre d’altres. 

1596117404Visita d'Obres 6.jpg
1596117404Zona d'Obres 7.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version