Canal Ajuntament

Altafulla. El Festival Internacional de Música d'Altafulla celebra una 33ena edició especial convidant als millors solistes

La plaça de l’Església serà un cop més l’escenari del 33è Festival Internacional de Música (FIM) d’Altafulla, que oferirà, del 5 al 23 d’agost, set actuacions de grups de música de veu, dansa i cambra, en un marc musical coordinat pel flautista Claudi Arimany i el Mestre Albert Sardà. 

El certamen s’ha presentat aquest matí en el mateix escenari de la plaça de l’Església i ha anat a càrrec del coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, i la regidora de Cultura, Gemma Maymó, acompanyats pels codirectors artístics i el coordinador de la programació, Josep Maria Recasens.

Tant Jordi Molinera com Gemma Maymó han reivindicat la cultura com a motor econòmic i social, i han recordat que “la cultura és segura”. L’edil de Cultura ha assenyalat que la plaça de l’Església s’ha adaptat, com s’ha comprovat en la darrera edició de l’Altacústic, “a les mesures de seguretat requerides pel moment que vivim, i sobretot reduint-ne l’aforament”. En aquest sentit, l’aforament màxim serà de 185 persones.

El Festival Internacional de Música d’Altafulla va ser creat, l’any 1988, com a festival de veus, llavors dirigit pel mateix  Claudi Arimany, i el cantant coral David Van Asch. Des de fa uns anys, ha incorporat la dansa, i des de sempre, tant els promotors com els músics participants han reivindicat la plaça de l’Església per la serva particular acústica. 

El programa està organitzat en set concerts amb els millors solistes del moment, i amb novetats especials, com l’homenatge a Beethoven amb motiu del 250è aniversari del seu naixement, o el quartet de saxos ‘Kebyart Ensemble: 

5 AGOST

Operetta vienesa, amb Robert Lehrbaumer (piano), Katrin Targo (soprano)i Julian Henao (tenor) 

7 AGOST

Les quatre estacions de Vivaldi, amb Matteo Marzaro (violí), Claudi Arimany (flauta), Eduard Sánchez (flauta)i l’Orquestra Camerata Musica Viva               

11 AGOST

Música catalana per a piano dels segles XX-XXI,  amb Bernat Català (Piano)

14 AGOST

Música i dansa espanyola, amb Estefania Brao (ball), Joaquín Palomares (violí) i Fernando Espí (guitarra)                          

19 AGOST

Homenatge a Beethoven - 250è aniversari del seu naixement, amb Nicola Bulfone (clarinet), Valentino Zuchiatti (fagot) i Andrea Rucli (piano)                  

21 AGOST

Kebyart Ensemble. Quartet de saxos, amb Pere Méndez, saxo soprano; Victor Serra, saxo alt; Robert Seara, saxo tenor, i Daniel Miguel, saxo baríton.

23 AGOST

Johann Sebastian Bach i els colors musicals d’Europa, amb l’Orquestra Terrassa 48 i Lana  Trotovsek (violí).                                                                 

Les entrades es podran adquirir a l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents, a www.fimaltafulla.cat, www.altafulla.cat , i en els dispositius Infotactile de la plaça del Pou i plaça dels Vents. També es poden comprar el mateix dia de les actuacions a partir de les 21:00 hores a la plaça de l’Església. 

Tots els concerts són a les 22:00 hores

El preu d’un concert és de 15 €; el paquet de 4 concerts surt a 49 € i l’abonament pel festival, 65€. Els titulars del carnet jove tenen un 50% de descompte en les entrades. Per a consultar la programació detallada, es pot fer al web www.fimaltafulla.cat.

La inversió del 33è Festival Internacional de Música se situa en els 30.000 euros, i està organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya.

1595428528cartell_FIM_20_page-0001.jpg
1595428528Presentacio_FIM_2020.JPG
1595428529Presentacio_FIM_2020_2.JPG
1595428529Presentacio_FIM_2020_3.JPG
1595428529Presentacio_FIM_2020_4.JPG


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version