Canal Ajuntament

Banyoles. Banyoles inicia les obres de reforma i millora de la Llotja del Tint

L’Ajuntament de Banyoles ha iniciat en les darreres setmanes les obres de reforma i millora de l’edifici de la Llotja del Tint. Els treballs permetran condicionar l’edifici com a nova seu del Centre d’Estudis Comarcals a la primera planta, a més de millorar la sala polivalent d’ús compartit de la planta baixa. Es preveu que s’allarguin tres mesos.

Les obres, que tenen un pressupost de 115.900 €, inclouen la substitució de tota la coberta de l’edifici, amb la retirada de la uralita que hi havia i el tractament de desamiantat, la millora de la climatització i la il·luminació de l’edifici, així com l’adquisició de mobiliari per al condicionament de l’espai del Centre d’Estudis Comarcals al primer pis.

Una vegada completades les obres de millora serà el Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles (CECB) qui gestionarà la Llotja del Tint, després que l’Ajuntament i l’entitat signessin l’any passat un conveni de cessió per 50 anys. L’acord preveu que el CECB ocupi la primera planta de l’edifici, on establirà la seva seu, mentre que la planta baixa continuarà com a sala d’actes polivalent d’ús compartit.

El Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles té actualment la seva seu al primer pis del Museu Arqueològic, després que donés a la ciutat l’edifici de Can Paulí, que ha permès l’ampliació del museu. Com que la previsió és que una propera fase de les obres d’ampliació del museu afecti l’espai que ocupa actualment el Centre es va acordar el trasllat al Tint, que es farà efectiu una vegada acabades les obres.

La Llotja del Tint

L’edifici del Tint és una de les poques fàbriques medievals catalanes que conserven l’estructura original. Es tracta d’un edifici gòtic civil del segle XV destinat al tint de robes o teixits de llana que es fabricaven a Banyoles

1593525033AjBNY Tint .jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version