Canal Ajuntament

Blanes. L’Ajuntament de Blanes porta al ple noves mesures per ajudar a la reactivació econòmica post-COVID

Aquest dijous dia 25, a les 7 de la tarda,  l’Ajuntament de Blanes ha convocat la sessió ordinària corresponent al mes de juny que, una vegada més, se celebrarà de manera telemàtica en seguiment de les preceptives mesures de seguretat de la COVID. El ple municipal es podrà seguir íntegrament en directe a través de la plana Facebook de l’Ajuntament de Blanes https://www.facebook.com/AjuntamentdeBlanes/

Noves mesures per ajudar a la reactivació econòmica post-COVID

La sessió plenària d’aquest mes de juny inclou nou punts a l’odre del dia. D’aquest total, els tres primers no s’han de sotmetre a aprovació, ja que es dona compte tant de les actes dels dos plens anteriors com de sentències i decrets. Pel que fa als cinc punts de debat que hi haurà, un dels més destacats és el quart, que porta a debat noves mesures per ajudar a la reactivació econòmica del municipi i pal·liar els efectes de la pandèmia provocada per la COVID-19.

Durant aquests darrers mesos, el consistori blanenc ja ha impulsat diversos paquets de mesures a través de la Junta de Govern Local i el ple municipal amb el mateix objectiu, i ara la sessió convocada per aquesta setmana n’inclou de noves. Una d’elles és modificar l’ordenança fiscal d’utilització de la via pública amb efectes retroactius de l’1 de gener d’aquest any, pel que fa als apartats referents a rodaires de temporada i similars, així com mercats de fruita i verdura.

El què es porta ara a l’aprovació del ple és que es faci una reducció de la quota tributària del 50% i del 25% respectivament. Aquestes noves mesures arriben després que el 30 d’abril es va fer un Decret d’Alcaldia per aprovar la modificació del calendari de cobrament en període voluntari de diversos impostos, taxes i preus públics per ajornar els terminis de pagament d’algunes conceptes.

A posteriori, el ple del 28 de maig va aprovar provisionalment les modificacions d’ordenances fiscals per adaptar el cobrament de diversos tributs al període en què efectivament s’hagin dut a terme les activitats econòmiques afectades pel tancament obligatori d’establiments per la COVID. En l’actualitat estan en tràmit diverses propostes a través de la Junta de Govern Local que també tenen l’objectiu de reduir en part els cànons municipals a pagar per diversos adjudicataris: blocs de serveis, serveis de temporada i quioscos de gelats, entre d’altres.

Resta de punts a l’ordre del dia

Pel que fa a la resta de temes a debat inclosos a l’ordre del dia, hi ha un punt relacionat amb la protecció del patrimoni ambiental, paisatgístic i arquitectònic d’un edifici del Passeig de Mar. També es portarà a l’aprovació dels grups municipals la modificació dels representants en òrgans col·legiats que siguin competència del ple ja que, al haver anunciat José Morcillo la seva voluntat de passar a ser regidor no adscrit, cal reconfigurar els representants.

El penúltim punt a l’ordre del dia serà la moció presentada pel PSC i C’s per impulsar un fòrum de treball per a la reactivació econòmica i social. Els dos grups municipals ja tenien la intenció que es tractés en la darrera sessió plenària, però calia que s’afegís a l’ordre del dia per urgència, i no va comptar amb el suficient recolzament. El ple municipal del mes de juny es tancarà, com és habitual en tots els plens ordinaris, amb l’apartat de Precs i Preguntes dels grups polítics. 

1593055134Ple Extraordinari 04 Juny - 6.jpg
1593055134Ple Extraordinari 04 Juny - 11.jpg
1593055134Ple Extraordinari 04 Juny - 16.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version