Canal Ajuntament

Olot. Tornen 'Els grans interrogants de la ciència'

La sisena edició del cicle l’encetarà, divendres, la presentació dels tres treballs de recerca guanyadors dels Premis Jordi Pujiula 2012

La presentació dels tres treballs guanyadors dels Premis Jordi Pujiula 2012 per a treballs de recerca de Batxillerat en els àmbits científic i tecnològic, organitzats pel Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i comarca, encetaran aquest divendres, 21 de setembre, la sisena edició del cicle “Els grans interrogants de la ciència”, d’accés gratuït i obert a tothom.
L’acte començarà a les 7 de la tarda, al Casal Marià d’Olot, i comptarà amb les exposicions que faran els autors premiats dels seus respectius treballs:
“Es quan dormo que hi veig clar”, d’Alba Bassets i Bosch, en la modalitat de Ciències de la Salut. Treball que intenta esbrinar les correlacions existents entre les alteracions del son i el rendiment acadèmic i, per què no, d’un possible fracàs escolar.
“Mongetes estressades”, de Sílvia Prat i Llongarriu, en la modalitat de Ciències; estudi de la germinació i l’efecte de l’estrès abiòtic en el Phaseolus vulgaris (fesol) a través del seguiment de la germinació, per tal d’estudiar-ne les diferències entre les diverses varietats de mongeta, comparant mètodes de germinació i sotmetent a alta salinitat i baixes temperatures (estrès abiòtic) aquestes varietats de mongeta. 
“Matemàtiques de colors”, d’Ariadna Matabosch i Reixach, en la modalitat tecnològica. Treball que té per objectiu principal l’elaboració d’un manual que permeti poder resoldre el cub de Rubik de 3x3x3 a qualsevol persona que no tingui cap coneixement previ. L’estudi està basat en les matemàtiques, l’art i l’arquitectura.

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version