Canal Ajuntament

Titulars
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
A+ A A-

Barcelona. Les platges de Barcelona obren a partir d’avui durant l’horari esportiu del vespre, de 20 a 23 hores

Des d’avui resten obertes les platges en totes les franges horàries. Es recorda a la ciutadania que cal respectar els diferents usos i col·lectius i que en l’actual fase resta prohibit estar-se a la platja per prendre el sol o el bany recreatiu

L’ampliació d’obertura a la franja esportiva del vespre permetrà esponjar l’afluència de persones que en feien ús durant la franja diürna. L’Ajuntament demana màxima col·laboració a la ciutadania i que es respectin els diferents usos i horaris

També obren les guinguetes de les platges. S’estableix un màxim de 30 taules per establiment, habilitant l’espai necessari amb tarimes i passeres per poder garantir les distàncies de seguretat. Es es rebaixa el 75% de la taxa de la temporada i tornarà el 100% de la taxa pels dies que no han obert durant l’estat d’alarma

Els serveis de neteja de la ciutat es reprenen al 100% amb la freqüència habitual. Els punts verds obren també des d’avui en l’horari de tarda

Totes les platges de la ciutat restaran obertes a partir d’avui també en la franja esportiva del vespre, de 20 a 23 hores, per passejar-hi o fer-hi esport de forma individual. Aquesta ampliació de l’horari es fa coincidint amb l’entrada de la ciutat de Barcelona en la fase 1 de desescalada i es preveu que permeti esponjar l’horari de passeig i esportiu del matí, de 6 a 10 hores, que és la franja en què les platges tenen una major afluència de persones.

Aquesta ampliació es fa d’acord amb les recomanacions sanitàries per a l’actual fase, però també es demana a tota la ciutadania màxima prudència i la col·laboració perquè es respectin totes les franges i usos permesos. També es recorda que resta prohibit estar-se a la platja per prendre el sol i el bany recreatiu. En l’actual fase no s’activa encara el servei de salvament.

Per tant, a partir d’avui dilluns 25 de maig, els usos i horaris de platges són els següents:

- De 6 a 10 hores i de 20 a 23 hores, franja esportiva i de passeig. Pràctica de l’esport individual, tant a la sorra com a l’aigua i passeig per a les persones entre 14 i 70 anys. Les zones esportives a l’aire lliure continuen tancades.

- De 10 a 12 hores i de 19 a 20 hores, franja de passeig per a les persones més grans de 70 anys.

- De 12 a 19 hores, franja de passeig dels infants acompanyats d’adults. Les zones de jocs infantils continuen tancats i no se’n permet l’ús.

Durant el cap de setmana l’afluència de persones a les platges ha estat més intensa en la franja esportiva i de passeig del matí, de 6 a 10 hores. Les platges de Barcelona tenen una superfície útil de 239.000 metres quadrats i de mitjana l’ocupació de les platges ha estat del 7%. Ara bé, en alguns punts concrets de la platja de la Barceloneta, Bogatell i Icària s’ha registrat una ocupació d’entre el 10 i el 16% en aquesta franja horària. És per aquest motiu, que l’obertura de l’horari esportiu i de passeig del vespre pot permetre una millor distribució dels usuaris de l’espai.

Els treballs de moviment de sorra per condicionar les platges també s’inicien avui. Es començaran a fer a la platja de la Mar Bella, on cal fer tasques de protecció a la zona de la duna que va quedar malmesa pel temporal Glòria, i també a la platja de Llevant, per fer els primers preparatius per instal·lar-hi la platja de gossos quan les condicions sanitàries ho permetin.

A partir d’avui, també podran començar a obrir progressivament les guinguetes situades a les platges amb mesures les de distanciament i el retorn del 75% de les taxes municipals per a la temporada 2020 que es podria allargar a la de 2021 si les mesures d’excepcionalitat continuen vigents.

Totes les guinguetes podran mantenir un màxim de 30 taules, per això s’habilitaran tarimes i passeres perquè es puguin distribuir amb les mesures de distanciament establertes. En aquests espais addicionals, es permetrà la instal·lació de para-sols.

L’Ajuntament de Barcelona, d’acord amb el sector, rebaixarà el 75% de la taxa a les guinguetes que obrin durant la temporada i també se’ls retornarà el 100% dels dies que no han pogut obrir a causa de l’estat d’alarma previs a 25 de maig. La temporada, prevista fins al 30 de novembre, permetrà a aquelles guinguetes que no vulguin obrir fins a aquesta data, poder tancar el 30 de setembre o el 31 d’octubre, amb el retorn corresponent del 100% de les taxes fins al 30 de novembre.

D’altra banda, pel que fa als parcs de la ciutat, a partir d’avui s’hi permet l’estada complint la normativa de la fase 1 de desescalada: un màxim de 10 persones mantenint la distància de seguretat de 2 metres i ús de mascareta. Tots els parcs i jardins de la ciutat estan oberts al públic des del passat 20 de maig. A més, per facilitar la pràctica esportiva i el passeig, un total de 22 parcs avancen l’obertura a les 8 hores del matí en comptes de fer-ho en l’horari habitual, que era a les 10 hores.


100% dels serveis de neteja i recollida de residus

Per compassar l’ampliació dels usos de la via pública i les activitats permeses, des d’avui s’ha reprès el 100% dels serveis de neteja municipals amb la freqüència habitual.

Els serveis mantenen les mesures de seguretat per als treballadors, la minimització de l’ús dels vestuaris, la sortida esglaonada dels equips i la desinfecció dels espais de contacte dels centres de treball.

Els serveis específics posats en marxa en el marc de l’emergència sanitària per la Covid-19 es mantindran actius. Són la desinfecció dels entorns sensibles, mercats, supermercats, hospitals, centres sanitaris i farmàcies, així com la desinfecció de contenidors.

Pel que fa als serveis de recollida de residus, des de dilluns passat està restablert el servei de recollida de mobles i es recorda a la ciutadania la necessitat de respectar el dia i els horaris per treure els mobles i trastos al carrer, per poder garantir la retirada durant la nit.

També es reprenen els serveis auxiliars de recollida com ara el manteniment preventiu de contenidors i papereres o els serveis de moviments de contenidors.

D’altra banda, els punts verds recuperen l’activitat també en horari de tarda, adaptant els horaris per condicionar i netejar els espais. Durant les dues setmanes que han funcionat en horari de matí, els punts verds han atès 34.000 usuaris.

A partir d’avui, per tant, els horaris dels punts verds mòbils, de barri i de zona seran els següents:

- Punts verds de barri, oberts de dilluns a dissabte de 9 a 14 hores i de 16.30 a 19 hores.

- Punts verds de zona, oberts de dilluns a divendres de 8.30 a 18 hores, i dissabte i diumenge oberts de 9.15 a 12.45 hores.

- Punts verds mòbils, oberts de dilluns a dissabte de 8.30 a 14 hores i de 16.30 a 19.15 hores.

Es recorda a tots els usuaris dels punts verds de barri i mòbils que l’accés s’ha de fer de forma individual, s’ha de mantenir la distància de seguretat i que és obligatori l’ús de mascareta. Als punts verds de zona, a banda de mantenir una distància mínima de 2 metres i l’ús de la mascareta, l’aforament es limita a 5 usuaris.


Ajuntaments i Municipis de Catalunya Ajuntament Municipi

Ajuntament Girona, Ajuntament Figueres, Ajuntament Blanes, Ajuntament Lloret de Mar, Ajuntament Olot, Ajuntament Salt, Ajuntament San Feliu de Guíxols, Ajuntament Roses, Ajuntament Banyoles, Ajuntament Palafrugell, Ajuntament Palamós, Ajuntament Llagostera Ajuntaments Gironès, Ajuntaments Pla de l'Estany, Ajuntaments La Selva, Ajuntaments Baix Empordà, Ajuntaments Alt Empordà, Ajuntaments Garrotxa, Ajuntaments Ripollès, Ajuntaments Cerdanya, Ajuntaments Baix Llobregat, Ajuntaments Barcelonès, Ajuntaments Vallès Oriental, Ajuntaments Vallès Occidental, Ajuntaments Barcelona, Ajuntaments Lleida, Ajuntaments Tarragona, Notícies, Notícies Girona, Notícies Barcelona, Notícies Figueres, Notícies Lleida, Notícies Tarragona, Notícies Blanes, Notícies Olot, Notícies Roses, Notícies Llagostera, Notícies diputació, Notícies municipals, Notícies alcaldes, Notícies regidors, Notícies municipis, Notícies pobles, informació municipal, informació política, informació electoral, informació local, informació provincial, informació regional, informació alcaldes, informació regidors, informació consistorial, informació Girona, informació Barcelona, informació Tarragona, informació Lleida, informació gironès, informació comarcal, Barcelona alcaldes, Barcelona regidores , Barcelona municipis, Barcelona municipi, Barcelona Diputació, Barcelona comarca, Barcelona consistori, Barcelona ple, Barcelona eleccions, Barcelona notes premsa, Barcelona polítics, Barcelona polític, Barcelona consell comarcal, Barcelona consellers, Barcelona poblacions, Barcelona ciutat, Girona alcaldes, Girona regidores, Girona municipis, Girona municipi, Girona Diputació, Girona comarca, Girona consistori, Girona ple, Girona eleccions, Girona notes premsa, Girona polítics, Girona polític, Girona consell comarcal, Girona diputats, Girona consellers, Girona demarcació, Girona poblacions, Girona ciutat, Lleida alcaldes, Lleida regidores, Lleida municipis, Lleida municipi, Lleida Diputació, Lleida comarca, Lleida consistori, Lleida ple, Lleida eleccions, Lleida notes premsa, Lleida polítics, Lleida polític, Lleida consell comarcal, Lleida diputats, Lleida consellers, Lleida demarcació, Lleida poblacions, Lleida ciutat, Tarragona alcaldes, Tarragona regidores, Tarragona municipis, Tarragona municipi, Tarragona Diputació, Tarragona comarca, Tarragona consistori, Tarragona ple, Tarragona eleccions, Tarragona notes premsa, Tarragona polítics, Tarragona polític, Tarragona consell comarcal, Tarragona diputats, Tarragona consellers, Tarragona demarcació, Tarragona poblacions, Tarragona ciutat, Ajuntament Platja d'Aro, Ajuntament Begur, Ajuntament Llambilles, Ajuntament Quart, Ajuntament Corçà, Ajuntaments barcelonins, Ajuntaments catalans, ajuntaments Catalunya, ajuntaments comarcals, ajuntaments independents, notícies actualitat, notícies d'interès, notícies premsa, notícies diàries, notícies agencia, informació actualitat, informació premsa, informació diària, informació d'interès, informació última hora, Ajuntament Albiol, Albons, Alcanar, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alcover, Aldea| Aldover, Aleixar, Alella, Alfara de Carles, Alfarràs, Alfés, Alforja, Algerri, Alguaire, Alins, Alió Almacelles, Almatret, Almenar, Almoster, Alòs de Balaguer, Alp, Alpens, Alpicat, Alt Àneu, Altafulla, Notícies Amer, Ametlla de Mar, l' Ametlla Vallès, Ampolla, Amposta, Anglès, Anglesola, Arbeca, Arboç, Arbolí, Arbúcies, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argelaguer, Argençola, Argentera, Argentona, Armentera, Arnes, Arres, Arsèguel, Artés, Artesa de Lleida, Artesa de Segre, Ascó, Aspa, Avellanes i a Linya, les Avià, Avinyó, Avinyonet de Puigventós, Avinyonet Penedès, Badalona, Badia Vallès, Bagà, Baix Pallars, Balaguer, Balenyà, Balsareny, Banyeres Penedès, Banyoles, Barbens, Barberà de la Conca, Barberà Vallès, Barcelona, Baronia de Rialb, Bàscara, Bassella, Batea, Bausen, Begues, Begur, Belianes, Bell-lloc d'Urgell, Bellaguarda, Bellcaire d'Empordà

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409