Canal Ajuntament

Titulars
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
A+ A A-

Blanes. Blanes posa en marxa un ‘Calendari del Contribuent’ modificat per combatre l’impacte de la COVID-19, el primer que s’aprova al territori

Des de que va començar l’emergència sanitària per la COVID-19, un dels fronts que ha treballat de manera més intensa l’Ajuntament de Blanes ha estat poder afrontar les greus conseqüències econòmiques i socials, tant les actuals com les que hi ha haurà en un futur no massa llunyà. Configuren un paquet de mesures econòmiques i socials recollides en gran part en el què ha de ser el nou ‘Calendari del Contribuent 2020’, modificat per reduir la pressió fiscal. 

Ara bé, perquè sigui possible fer realitat tant les mesures econòmiques com les socials, l’Ajuntament necessita comptar amb uns ingressos municipals que, amb l’actual situació, no es poden garantir per l’actual context. Per evitar una paràlisi municipal, doncs, l’equip de govern va cercar un finançament alternatiu que calia ser aprovat en sessió plenària i, per tant, amb el suport de la oposició o, en tot cas, de part de la oposició per aconseguir la suficient majoria.

Manca de suport dels grups a la oposició per aprovar les mesures

Amb aquest objectiu, durant les darreres setmanes l’equip de govern encapçalat per l’alcalde, Àngel Canosa, i el primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell, han estat mantenint diverses trobades telemàtiques amb els portaveus de tots els grups municipals. Aquesta setmana tocava prendre una decisió de cara a la convocatòria o no d’un ple extraordinari que es volia fer precisament avui dimecres.

Finalment, després que s’ha fet una darrera reunió, l’equip de govern no ha trobat el necessari suport per poder aprovar les mesures econòmiques i socials per fer front a l’impacte per la COVID-19. Per això, l’equip de govern ha tornat a re-dissenyar una altra proposta que sigui possible posar en marxa i aprovar en solitari.

Decret d’Alcaldia per aprovar el nou ‘Calendari Fiscal 2020’ modificat

El nou ‘Calendari Fiscal 2020’ modificat s’aprovarà mitjançant un Decret d’Alcaldia signat per l’alcalde, Àngel Canosa. Inclou diverses mesures que contribuiran a reduir la pressió fiscal tant per a la ciutadania en general com per a gran part dels sectors econòmics de la vila.

Tot i no poder incloure la totalitat de les mesures econòmiques que volia impulsar l’equip de govern, el nou ‘Calendari Fiscal 2020’ és el primer que es posarà en marxa al territori. Fins al moment, alguns ajuntaments havien avançat la intenció d’aplicar diverses actuacions, però encara no s’havien posat en marxa de manera efectiva.

En aquest sentit, l’alcalde ha explicat: “Hem dedicat molt temps i esforços en dissenyar tot un seguit de mesures incloses al calendari, perquè els sectors econòmics de la vila puguin afrontar la tornada a la normalitat amb el nostre suport, el recolzament de l’Ajuntament”. Respecte les mesures que no s’hi han pogut incloure encara per manca de recolzament de la resta de partits, Àngel Canosa ha remarcat: “Hem treballat, i així ho continuarem fent, per mirar d’estar al costat de tots els que, a més de la crisi sanitària, s’enfronten a la crisi econòmica. Per això, i encarant aquesta situació, hem d’ajudar endarrerint o reduint tot el què sigui possible la càrrega fiscal de tots els contribuents”.

Amb motiu de la modificació del Calendari Fiscal 2020, que ha coincidit amb la nova fase de desconfinament anunciada ahir pel govern de l’estat espanyol, Àngel Canosa s’ha adreçat a la ciutadania amb l’enregistrament d’un nou vídeo. El vídeo és accessible a través de l’enllaç: https://youtu.be/KOUgUscfsfY

Avantatges del nou ‘Calendari Fiscal 2020’ pels contribuents

En general, els avantatges que inclou el nou ‘Calendari Fiscal 2020’ pels contribuents és que endarrereix el període de cobrament uns quants mesos més, perquè es pugui comptar amb un major termini de temps. Així, per exemple, l’IVTM (l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica), la Taxa per Conservació del Cementiri Municipal, i la Taxa pel servei de cens, vigilància i inspecció d’animals domèstics, allargarà el termini de cobrament fins el 31 de juliol enlloc que finalitzi al maig.

Per la seva banda l’IBI, l’Impost sobre Béns Immobles, així com la Taxa d’Ocupació de la Via Pública per a guals, rètols, taulells, taxis, taquilles o caixers automàtics, es podrà pagar fins al 10 de setembre, enlloc que finalitzi a mitjans de juliol. D’altra banda, qui vulgui pagar l’IBI i l’IVTM en un fraccionament gratuït unificat el primer de cada mes, durant l’Estat d’Alarma no es passarà cap rebut al cobrament, i l’import no demandat es repartirà en els tres darrers rebuts de l’any.

Altres avantatges inclosos al nou ‘Calendari Fiscal 2020’ ja s’han aprovat durant les darreres setmanes a les Juntes de Govern Local. Es tracta, per exemple, de les zones blaves de pagament per estacionar, que van quedar inoperatives el passat 16 de març, tot just començar l’Estat d’Alarma, o bé les famílies de les Escoles Bressol Municipal, que no hauran de pagar la quota, així com tampoc els serveis complementaris d’acollida i menjador.

Mesures econòmiques que no s’han pogut incloure al Calendari Fiscal 2020

Pel que fa a les mesures que també volien contribuir a disminuir la pressió fiscal als contribuents, però que finalment no s’han pogut incloure per manca de suport, volien afavorir l’activitat de diversos sectors econòmics. Una de les mesures té a veure amb el pagament de la Taxa d’Ocupació de la Via Pública. Tant la dels Bars i Restaurants amb Terrasses, com dels paradistes del Mercat dels Teixits dels dilluns.

Totes dues s’hauran de pagar íntegrament. La intenció inicial era que, els paradistes del mercat, així com aquells establiments amb terrassa que van haver d’abaixar la persiana el 13 de març, es volia liquidar el pagament durant la primera setmana de desembre. Així, el càlcul de la taxa es faria en base al temps d’ocupació real que haguessin pogut obrir la terrassa i instal·lar les parades del mercat dels dilluns, deixant sense efecte tots els mesos inactius.

La mesura que finalment no es podrà fer efectiva també incloïa la possibilitat que el govern espanyol no arribi a autoritzar abans del desembre del 2020 la reobertura d’aquests establiments de restauració que tenen terrassa, així com tampoc deixin instal·lar-se de nou els mercats ambulants. En aquest dos casos, l’Ajuntament tenia previst atorgar-los un ajut equivalent a l’import íntegre de la taxa que correspongués a tot l’exercici 2020 perquè així quedés sense efecte.

Una altra contribució municipal que es volia modificar per afavorir el teixit econòmic, en aquest cas enfocat als locals de comerços i establiments de restauració, tenia a veure amb la Taxa d’Escombraries Comercials. La voluntat inicial era que es cobraria únicament a totes les activitats que podien haver estat en funcionament d’acord amb la resolució del Decret de l’Estat d’Alarma del 13 de març. La resta d’establiments comercials i de restauració, s’hagués liquidat tenint només en compte el període en que hagués pogut exercir l’activitat. 

1588167064Terrasses Passeig de Mar 10.jpg
1588167064Terrasses Passeig de Mar 3.jpg
1588167064Alcalde de Blanes - Nou Calendari Contribuent Ok.jpg


Ajuntaments i Municipis de Catalunya Ajuntament Municipi

Ajuntament Girona, Ajuntament Figueres, Ajuntament Blanes, Ajuntament Lloret de Mar, Ajuntament Olot, Ajuntament Salt, Ajuntament San Feliu de Guíxols, Ajuntament Roses, Ajuntament Banyoles, Ajuntament Palafrugell, Ajuntament Palamós, Ajuntament Llagostera Ajuntaments Gironès, Ajuntaments Pla de l'Estany, Ajuntaments La Selva, Ajuntaments Baix Empordà, Ajuntaments Alt Empordà, Ajuntaments Garrotxa, Ajuntaments Ripollès, Ajuntaments Cerdanya, Ajuntaments Baix Llobregat, Ajuntaments Barcelonès, Ajuntaments Vallès Oriental, Ajuntaments Vallès Occidental, Ajuntaments Barcelona, Ajuntaments Lleida, Ajuntaments Tarragona, Notícies, Notícies Girona, Notícies Barcelona, Notícies Figueres, Notícies Lleida, Notícies Tarragona, Notícies Blanes, Notícies Olot, Notícies Roses, Notícies Llagostera, Notícies diputació, Notícies municipals, Notícies alcaldes, Notícies regidors, Notícies municipis, Notícies pobles, informació municipal, informació política, informació electoral, informació local, informació provincial, informació regional, informació alcaldes, informació regidors, informació consistorial, informació Girona, informació Barcelona, informació Tarragona, informació Lleida, informació gironès, informació comarcal, Barcelona alcaldes, Barcelona regidores , Barcelona municipis, Barcelona municipi, Barcelona Diputació, Barcelona comarca, Barcelona consistori, Barcelona ple, Barcelona eleccions, Barcelona notes premsa, Barcelona polítics, Barcelona polític, Barcelona consell comarcal, Barcelona consellers, Barcelona poblacions, Barcelona ciutat, Girona alcaldes, Girona regidores, Girona municipis, Girona municipi, Girona Diputació, Girona comarca, Girona consistori, Girona ple, Girona eleccions, Girona notes premsa, Girona polítics, Girona polític, Girona consell comarcal, Girona diputats, Girona consellers, Girona demarcació, Girona poblacions, Girona ciutat, Lleida alcaldes, Lleida regidores, Lleida municipis, Lleida municipi, Lleida Diputació, Lleida comarca, Lleida consistori, Lleida ple, Lleida eleccions, Lleida notes premsa, Lleida polítics, Lleida polític, Lleida consell comarcal, Lleida diputats, Lleida consellers, Lleida demarcació, Lleida poblacions, Lleida ciutat, Tarragona alcaldes, Tarragona regidores, Tarragona municipis, Tarragona municipi, Tarragona Diputació, Tarragona comarca, Tarragona consistori, Tarragona ple, Tarragona eleccions, Tarragona notes premsa, Tarragona polítics, Tarragona polític, Tarragona consell comarcal, Tarragona diputats, Tarragona consellers, Tarragona demarcació, Tarragona poblacions, Tarragona ciutat, Ajuntament Platja d'Aro, Ajuntament Begur, Ajuntament Llambilles, Ajuntament Quart, Ajuntament Corçà, Ajuntaments barcelonins, Ajuntaments catalans, ajuntaments Catalunya, ajuntaments comarcals, ajuntaments independents, notícies actualitat, notícies d'interès, notícies premsa, notícies diàries, notícies agencia, informació actualitat, informació premsa, informació diària, informació d'interès, informació última hora, Ajuntament Albiol, Albons, Alcanar, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alcover, Aldea| Aldover, Aleixar, Alella, Alfara de Carles, Alfarràs, Alfés, Alforja, Algerri, Alguaire, Alins, Alió Almacelles, Almatret, Almenar, Almoster, Alòs de Balaguer, Alp, Alpens, Alpicat, Alt Àneu, Altafulla, Notícies Amer, Ametlla de Mar, l' Ametlla Vallès, Ampolla, Amposta, Anglès, Anglesola, Arbeca, Arboç, Arbolí, Arbúcies, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argelaguer, Argençola, Argentera, Argentona, Armentera, Arnes, Arres, Arsèguel, Artés, Artesa de Lleida, Artesa de Segre, Ascó, Aspa, Avellanes i a Linya, les Avià, Avinyó, Avinyonet de Puigventós, Avinyonet Penedès, Badalona, Badia Vallès, Bagà, Baix Pallars, Balaguer, Balenyà, Balsareny, Banyeres Penedès, Banyoles, Barbens, Barberà de la Conca, Barberà Vallès, Barcelona, Baronia de Rialb, Bàscara, Bassella, Batea, Bausen, Begues, Begur, Belianes, Bell-lloc d'Urgell, Bellaguarda, Bellcaire d'Empordà

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409