Canal Ajuntament

Solsona. L'Agència de Desenvolupament Local i Territori de Masies fomenten el consum de proximitat durant el confinament

Almenys una dotzena llarga de productors i elaboradors del Solsonès, Cardona i municipis veïns ofereixen aliments de proximitat i de qualitat amb la possibilitat de fer repartiment de comandes a domicili o enviaments. Per tal de donar un impuls al teixit econòmic local i aprofitar el confinament derivat de la crisi del coronavirus per promoure un consum solidari i responsable, l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, a través del projecte Producte d’Aquí, i la cooperativa Territori de Masies Coop han elaborat un catàleg que es pot consultar en línia al web https://www.adlsolcar.cat/producte_a_casa/.   

Aquest catàleg es titula “Producte a casa” i facilita informació de productors i elaboradors de Solsona, Olius, Pinós, Riner, Navès, la Molsosa, Valls de Torruella i Torà que ofereixen productes tan diversos com fruita i verdura, carns de porc, vedella, pollastre, xai, olis, làctics i embotits, entre d’altres. En cada entrada, s’especifica la varietat de productes que venen, el tipus de comanda que accepten, la manera com la compra es pot fer arribar al consumidor i les formes de pagament.

Crida a tothom que vulgui afegir-s’hi 

En aquests moments el catàleg recull informació de tretze iniciatives agroalimentàries, agroecològiques i d’elaboració del territori, però l’organització fa una crida a tothom que presenti unes característiques similars i també vulgui aparèixer al catàleg, que s’actualitza constantment. Només cal omplir un formulari en línia: https://bit.ly/2USS9YM. 

Aquesta iniciativa recorda als consumidors que comprar productes locals té beneficis ambientals, socials, culturals i econòmics per al propi territori. “El nostre consum responsable i solidari pot convertir-se en una empenta per sortir d’aquest sotrac”, apunten des de l’Agència de Desenvolupament Local.

1586354101Producte_a_casa_cartell.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version