Canal Ajuntament

Barcelona. L’Ajuntament atura el cobrament dels lloguers del parc públic i crea una partida de 3,5 M€ per rebaixar les quotes de les persones que ho necessitin

L’Ajuntament de Barcelona no cobrarà les quotes de lloguer dels habitatges del seu parc públic durant els mesos d’abril, maig i juny. Un total de 8.748 famílies que viuen de lloguer en habitatges gestionats per l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació (IMHAB)  no tornaran a pagar el lloguer fins al mes de juliol. Es tracta d’una nova mesura extraordinària adoptada per pal·liar els efectes de la pandèmia de la COVID-19 i de la declaració de l’Estat d’Alarma.

A partir del mes de juliol les famílies barcelonines que viuen en habitatges gestionats per l’IMHAB abonaran l’import de les mensualitats d’abril, maig i juny prorratejat en els 18 mesos següents, és a dir, entre juliol de 2020 i desembre de 2021.

A més a més, l’IMHAB revisarà les quotes de lloguer d’aquelles unitats familiars que hagin patit reduccions significatives dels seus ingressos arran de la crisi, i les rebaixarà per adequar-les a la nova situació econòmica en la qual es trobin. De fet, és una pràctica habitual de l’IMHAB revisar i fer rebaixes de les quotes quan es produeixen baixades d’ingressos sobrevingudes en unitats familiars que són usuàries del seu parc públic. Aquest mateix procediment de revisió de quotes de lloguer el realitzarà, en cas de necessitat, la Fundació Hàbitat3 per als més de 250 habitatges que gestiona en el marc  del conveni amb l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

L’Ajuntament de Barcelona també ha previst ajudes per a les famílies que viuen en pisos de la Borsa de Lloguer de Barcelona. Actualment hi ha llogats a través de la Borsa de Lloguer de Barcelona 891 habitatges. Els llogaters d’aquest programa que pateixin una reducció dels seus ingressos arran de la crisi de la COVID-19, ho hauran de comunicar a l’IMHAB, que activarà ajudes perquè puguin pagar els seus lloguers. Els propietaris dels pisos cedits a la Borsa de Lloguer no notaran cap canvi, ja que continuaran rebent les mateixes rendes pels seus lloguers que reben en l’actualitat.

La moratòria de 3 mesos i el pagament ajornat mitjançant el prorrateig de les quotes en els propers 18 mesos s’aplicarà també a 1.400 habitatges de protecció oficial i en règim de propietat promoguts per l’IMHAB.

Finalment, l’IMHAB té llogats també al voltant de 400 locals comercials situats en els baixos dels edificis que ha promogut. El pagament d’aquests lloguers també quedarà suspès durant els propers tres mesos i s’anirà incorporant de forma progressiva el total de les tres quotes en les rendes dels 18 mesos següents.

En total, aquestes ajudes impulsades beneficiaran un total d’11.689 llogaters de l’IMHAB dels quals 400 ho són de locals comercials, 1.400 són propietaris d’HPO, 891 viuen en habitatges de la Borsa de Lloguer de Barcelona, i 250 ho són d’habitatges cedits a través del programa de la Fundació Hàbitat3.

Per poder afrontar aquest paquet de mesures, l’Ajuntament ha habilitat una partida extraordinària de 3,5 milions d’euros en el pressupost municipal, ampliable fins a 5,5 milions.

Atenció telefònica i telemàtica per atendre urgències

Tal com s’ha fet amb la resta de serveis municipals, l’IMHAB ha adaptat la seva activitat a la situació d’emergència sanitària. Es presten els següents serveis essencials:

Les reparacions urgents d’habitatges del parc públic per tal de garantir el confinament de les persones decretat.
El servei SIPHO I SPIMH per atendre situacions excepcionals i no previsibles d’emergència residencial.
L’atenció telefònica a l’usuari per altres incidències urgents.

Així doncs, mentre duri la crisi, l’atenció als usuaris i les usuàries del parc públic municipal es fa a través de mitjans telefònics i telemàtics per atendre emergències i incidències urgents (que requereixen reparacions urgents). A través d’aquests mitjans també es donarà la informació referent a les mesures relatives al pagament del lloguer i a les reduccions de les quotes. L’atenció telefònica es fa en horari de 9.00 a 13.00 hores als telèfons:

932 915 404
932 915 424
932 918 533
932 915 406

Pel que fa a l’atenció telemàtica, es realitza a través del canal de l’Àrea d’Usuaris de l’IMHAB:
http://habitatge.barcelona/ca/qui-som/institut-municipal-habitatge-rehabilitacio o bé mitjançant el correu electrònic: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version