Canal Ajuntament

Barcelona. Albert Batlle presenta una proposta de modificació del Codi penal en matèria de multireincidència al Secretari d’Estat de Seguretat Rafael Pérez

El tinent de l’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, s’ha reunit aquesta tarda a Madrid amb el Secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez, per traslladar diverses propostes legislatives per tal de millorar la seguretat a Barcelona, de la que destaca la proposta de modificació de la Llei Orgànica 10/1995, del 23 de novembre, del Codi Penal per tal d’introduir l’agreujant de multireincidència en els furts.

Durant l’any passat es van registrar a la ciutat de Barcelona 129.713 furts, una tipologia delictiva darrera de les quals hi ha en nombroses ocasions lladres multireincidents.

Per tal de frenar l’augment d’aquests delictes l’Ajuntament proposa modificar l’article 235.1.7, per tal que integri la condemna per delictes lleus (furts) en el còmput de condemnes per apreciar la reincidència.

El tinent Batlle també va presentar aquesta proposta de modificació a la Presidenta de la Comissió d’Interior del Congrés, Ana M. Botella, amb la que es va reunir ahir.

En el marc de la trobada amb Pérez, Batlle ha abordat també la necessitat de realitzar un altre canvi legislatiu referent a les competències de les policies locals. En aquest sentit la proposta consisteix en modificar la Llei Orgànica de forces i cossos de seguretat, amb l’objectiu de permetre la col·laboració entre policies locals de municipis de l'Area Metropolitana de Barcelona.

Batlle ha destacat la importància d’obtenir una flexibilitat jurídica en aquesta matèria tenint en compte la realitat i les necessitats en matèria de seguretat de la ciutat i l'area metropolitana. En aquest sentit, es proposa que les policies locals puguin disposar de major flexibilitat alhora d'actuar fora del terme municipal, sempre de manera coordinada i justificada.

Actualment l’apartat 3 de l’article 51 d’aquesta llei (/1986, de 13 de març) marca que la policia local només poden actuar en l'àmbit territorial del municipi respectiu, excepte en situacions d'emergència i previ requeriment de les autoritats competents. La modificació que s’ha presentat a la trobada d’avui pretén que les policies locals puguin actuar en l'àmbit territorial dels municipis limítrofs quan aquests comptin amb policia local, en situacions d'emergència i excepcionals, o per al millor exercici de les funcions pròpies en relació a la celebració de grans esdeveniments que afectin aquests municipis, prèvia autorització de les autoritats competents.

Un dels darrers punts que ha abordat el tinent de l’alcaldia a la reunió ha estat la proposta de modificació de la Llei orgànica que regula la utilització de videocàmeres per part dels cossos de seguretat en llocs públics per tal d’ampliar el període de renovació d’aquests sistemes d’un a tres anys tenint en compte la necessitat d’instal·lació dels sistemes de videovigilància davant de les característiques dels fets delictius per tal de prevenir-los i poder corregir-los.


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version