Canal Ajuntament

Blanes. El Teatre de Blanes s’omple de gom a gom per donar la benvinguda al 2020 amb el concert de la VBella Banda

A Blanes hi ha un esdeveniment musical que marca la frontera del canvi d’any, almenys des de fa 12 edicions. Es tracta del ja tradicional ‘Concert d’Any Nou’ de la VBella Banda, que en aquesta ocasió va tenir lloc el passat diumenge. Com ja sol ser habitual, l’actuació va omplir de gom a gom el Teatre de Blanes, que va haver de penjar el rètol d’entrades exhaurides.

El ‘XIIè Concert d’Any Nou’ de la VBella Banda va tornar a complir amb les expectatives, amb una vetllada molt especial i memorable, com totes les que ofereix des de fa 12 anys la formació 100% blanenca per celebrar musicalment la sortida i entrada d’un nou cicle anual. Durant dues hores, els espectadors van gaudir d’un repertori musical en format d’orquestra, que va complaure un públic entregat des del primer moment.

Entre el públic assistent també s’hi comptaven l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz. Abans que comencés la vetllada musical, tots dos van estar conversant breument amb els músics i els tres cantants, agraint-los que continuessin amb la tradició de fer el traspàs d’any amb un concert que ja té un lloc reservat en les agendes de molts blanencs i blanenques.

Swing, Jazz i Pop-Rock dels anys 70 i 80

Com ja és costum en aquest esdeveniment, el XII Concert d’Any Nou va comptar amb dues parts d’estils prou variats com perquè l’animació i l’interès per seguir els ritmes que s’anava proposant al públic no decaigués en cap moment. El director de la VBella Banda, Vicenç Gironès, va actuar com a mestre de cerimònies per introduir els diferents temes que estructuraven el programa musical.

Per començar a fer boca, l’orquestra va atacar tres temes prou coneguts pels seguidors de la VBella Banda: Dixieland, Basin Street Blues i l’inoblidable Begin The Beguine, que porta associades imatges d’altres temps. Tot seguit van començar a sonar les veus dels tres cantants amb qui es va comptar com a cirereta del pastís de les peces musicades. En primer lloc Ana Hinojosa va interpretar un clàssic que va popularitzar Bonnie Tyler als anys 70: It’s a Heartache.

Després va ser el torn de Gonzalo Lobato, que ahir es va estrenar cantant amb la VBella Banda. La seva carta de presentació va ser una més que vibrant versió d’un altre clàssic dels anys 70: Crazy Little Thing Called Love, del mític grup britànic Queen. Darrera d’ell va ser la ocasió de poder escoltar la veu de la tercera cantant: Mila Kuzmenko, qui l’any passat també va participar al Concert d’Any Nou, conjuntament amb Ana Hinojosa.

Mila va oferir un tema popularitzat per Ray Charles, però que també han versionat en el temps Willie Nelson i Michael Bolton, entre d’altres: Georgia On My Mind. Arribant gairebé al final de la primera part, Ana Hinojosa i Mila Kuzmenko van unir les seves veus per oferir Simply The Best, un tema que van popularitzar en el seu temps dues altres veus prou poderoses i conegudes: Tina Turner i Bonnie Tyler. La primera part del concert es va tancar amb dues peces amb regust dels anys 40: en primer lloc amb Chattanooga Choo Choo, seguida per un medley de cançons del seu autor: Glenn Miller.

Després d’un breu descans, la segona part va incloure temes que també coneixien prou els fidels seguidors de la VBella Banda, entre els quals van sonar clàssics com When The Saints go Marchin In o Hallelujah I Love Her So. El pop rock va tornar a fer acte de presència amb el ja conegut Joe Cocker Medley, o bé amb el vibrant Rock & Roll Medley, incloent també els incombustibles I Will Survive, Somethinig StupidK, i Moonlight Shadow.

Els constants aplaudiments dels espectadors van ser la prova que, una vegada més, la VBella Banda va complaure tant als seu públic fidel com als qui van decidir passar una musical tarda de diumenge per donar la benvinguda a un nou any. La VBella Banda es va fundar l’any 2006, fruit del retrobament d’antics músics de la Banda del Col·legi Santa Maria, fet al qual al·ludeix el seu nom, ja que es van aplegar amb motiu dels 40 anys d’aquesta formació. 

1578932287Alcalde_ Regidor Cultura i VBella Banda amb cantants - 3.jpg
1578932287Concert d'Any Nou VBella Banda 9.jpg
1578932287Concert d'Any Nou VBella Banda 13.jpg
1578932287Concert d'Any Nou VBella Banda 26.jpg
1578932287Concert d'Any Nou VBella Banda 19.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version